Sūrio pyragas su citrinomis - ko gero, skaniausias sūrio gardėsis

Norėjau gaminti rikotos sūrio pyragą su citrinomis, tačiau neradau parduotuvėje rikotos! Nusprendžiau sumaišyti "Philadelphia" ir maskarponės sūrius, o kai akys užkliuvo už avižinių sausainių, jau žinojau koks bus pyrago pagrindas.

Taip pat skaitykite:
- Gal ir jums jau metas laikytis šarminės dietos?
- Po grožio injekcijos - kova už gyvybę
- Popiežiaus dukra miegojo su broliu ir garsėjo kaip nuodytoja
- A. Urbonaitė: pirmieji susidūrimai su vyrų seksualumu buvo klaikūs
- 5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki

Manau, kad tai yra vienas skaniausių sūrio pyragų, kuriuos gaminau. Vyras sakė, kad duotų 8/10, nes jam labiau patiktų vanilinis pyragas. O aš parašyčiau kokį devintuką, nes šiek tiek trūko citrininio aromato. Mano draugei skonis patiko labiau, nei man ir mano vyrui kartu sudėjus, todėl pažadėjau jai šį pyragą iškepti gimtadienio proga.

Sumaišiau visus ingredientus labai greitai, tačiau kepimas užtruko, orkaitėje šis skanumynas praleido apie 80 minučių.

Aš į sūrio masę maišiau tik citrinos sultis, tačiau kitą kartą būtinai įtarkuosiu ir žieveles.

Pagrindui reikės:

200 g paprastų avižinių sausainių;
5 v.š. maltų riešutų (aš naudojau lazdyno);
100 g kambario temperatūros sviesto.

Sūrio masei reikės:

4 kiaušinių (M dydžio);
1 puodelio cukraus (mano puodelis 236ml);
2 vidutinio dydžio citrinų sulčių;
2 v.š. kukurūzų krakmolo;
250 g philadelphia sūrio;
250 g maskarponės.

Gaminame

* Avižinius sausainius smulkiai sutrupiname ir sumaišome su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verčiame į kepimo formą (aš naudojau 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstome po paviršių ir šiek tiek suslegiame rankomis. Pastatome į šaldytuvą.

* Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame kambario temperatūros sūrį, krakmolą, išspaudžiame citrinų sultis. Viską gerai išplakame iki vientisos masės ir išlyginame ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.

* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepame apie 80 minučių. Pyragą atvėsiname kambario temperatūroje, tada atšaldome šaldytuve ir skanaujame.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis