Silpnai paraugintų agurkų TOP 3

Jau skiname nuosavo derliaus agurkus arba šviežių nusiperkame turgelyje. Siūlome jums šviežiai paraugtų agurkų receptą. Ir net ne vieną!

Populiariausi straipsniai:
- Ragana Mirela: kokiais burtais reikia pritraukti meilę, susirasti mylimąjį ir t.t.
- 7 mados mitai, kuriuos laikas sugriauti (FOTO)
- Vestuvių prietarai: kokią dieną tuoktis, ką vilkėti, kokius žiedus užsakyti (FOTO)
- Citrinos sultys - veidui, plaukams, dantims
- Kepti purūs varškėčiai

Paprastas raugintų agurkų receptas

Reikės:

2 kg šviežių agurkų
3 valg.šaukštų druskos
krapų žiupsnelio
1 česnako galvutės
6-7 stiklinės vandens

Shutterstock nuotr.
* Kruopščiai nuplauti agurkus, krapus. Nulupti česnakus, perpjauti kiekvieną skiltelę į 2-3 dalis.
* Vandenį pasūdyti, gerai išmaišyti.
* Į indo dugną sudėti pusę stambiai papjaustytų krapų, dalį česnako, tada vienas prie kito suguldyti agurkus. Sudėjus visus agurkus - vėl krapų ir česnalų sluoksnis.
* Dar kartą išmaišyti druskos tirpalą ir užpilti ant agurkų.
* Indą uždengti dangčiu ar audeklo gabalu ir palikti kambario temperatūroje dienai. Paskui perkelti į šaltą vietą.Agurkai su laimo sultimis

Reikės:

1,5 kg agurkų
ryšelio krapų su žiedynais
6-7 pipirų žirnelių
4-5 kvapnių pipirų žirnelių
4-5 mėtos šakelių
4 laimo citrinų
1 arb. šaukštelio cukraus
3,5 valg. šaukštų druskos

Shutterstock nuotr.
* Suberti į indą cukrų, 2,5 šaukšto druskos, pipirus ir grūstuvėliu pagrūsti.
* Nuo nuplautų laimo citrinų nulupti odelę ir submesti ją į druskos mišinį.
* Iš citrinų išspausti sultis.
* Smulkiai supjaustyti krapus ir mėtą. Nupjauti agurkų galiukus, supjaustyti į 2-4 dalis. Suguldyti agurkus į gilų indą, užberti druskos mišiniu, palaistyti laimo sultimis ir išmaišyti.
* Suberti likusią druską, prieskonines dražoves, išmaišyti. Skanaukite agurkų jau po 30 min.Silpnai paraugti agurkai su pipirais

Reikės:

10 nedidelių agurkų rauginimui
kelių didesnių agurkų sultims
3 česnako skiltelių
1 čili pipiro
3 krienų lapų
3 krapų žiedynų
3 valg. šaukštų druskos

Shutterstock nuotr.
* Stambius agurkus nulupti ir mėsmale sumalti. 3 litrų indui jums reikės apie 1,5 l agurkų tyrės.
* Į indo dugną kloti: krieno lapą, krapo žiedyną ir susmulkintą česnako skiltelę, užberti 1 valg. šaukštu druskos. Į indą supilti trečdalį agurkų tyrės, vertikaliai sustatyti rauginimui skirtus agurkus. Ant viršaus uždėti krieno lapą, krapų, aštrųjį pipirą, užberti 1 šaukštą druskos.
* Vėl įpilti agurkų masės, sudėti likusius agurkus. Užberti šaukštu druskos. Uždengti dangteliu.
* Po 2 dienų ragaukite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis