Pyragėliai su įvairiais įdarais

Labiausiai patiko pyragėliai su paštetu ir paprika. Labai geras derinys.

Populiariausi straipsniai:
- A. Baukutė: minus 30 kilogramų be jokių dietų!
- Kokias moterų nuodėmes vyrai linkę atleisti
- Napoleono sesuo: amžinas vyrų troškulys buvo svarbesnis už meilę sūnui
- Astrologė V. Budraitytė: mano lieknėjimo receptas ir keliolika negrįžtamai prarastų kilogramų
- Keptas tinginys. Vos 10 min. darbo, o pyragas - nuostabus

Tešla:

1 1/2 stiklinės miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės ledinio vandens
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas aliejaus
(1 kiaušinio plakinys aptepimui)

Pašteto įdaras:

3 šaukštai paukštienos pašteto
0,5 orkaitėje keptos ir nuluptos geltonos paprikos
1 šaukštelis šviežių čiobrelių

Sūrio ir mėsos įdaras:

40 g fermentinio sūrio
80 g mėsos (tinka kepta, virta, rūkyta)
0,5 nedidelio svogūno
10 g sviesto
1 šaukštas smulkintų petražolių

Daržovių ir šoninės įdaras:

1 virtas kiaušinis
0,5 nedidelio svogūno
30 g šalto rūkymo šoninės
30 g morkos
20 g žalių žirnelių
žiupsnelis džiovinto šalavijo
0,5 šaukšto smulkintų petražolių
druskos, šviežiai maltų pipirų

Kaip gaminti

* Sumaišykite sviestą su miltais, pirštais trinkite, kol pasidarys trupinėliai. Suberkite druską, supilkite aliejų, trynį. Išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį ir suminkykite elastingą tešlą. Miltų daugiau nedėkite! Jei tešla lips prie rankų, geriau pabarstykite miltų ją kočiojant.

* Suvyniokite tešlą į plėvelę ir pašaldykite ½ val.

* Tešlą iškočiokite ir išspauskite nedidelius apskritimus. Pusę jų sudėkite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos.

* Ant kiekvieno apskritimo uždėkite po šaukštelį kokio nors įdaro.

* Tešlos kraštelius patepkite kiaušinio plakinio ir uždenkite likusiais tešlos apskritimais. Gerai užspauskite kraštelius.

* Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir atsargiai padarykite kelias skylutes garams išeiti. Papuoškite likusios tešlos gabaliukais (papuošimus taip pat aptepkite kiaušinio plakiniu).

* Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos.

* Pašteto įdarui: papriką supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su paštetu ir čiobreliais.

* Sūrio ir mėsos įdarui: svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Mėsą ir sūrį supjaustykite kubeliais. Petražoles susmulkinkite. Viską sumaišykite.

* Daržovių ir šoninės įdarui: kiaušinį supjaustykite kubeliais. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite, sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes. Į svogūnus sudėkite kubeliais pjaustytą morką ir kepkite dar 10 minučių. Sudėkite žirnelius ir kepkite dar 1 minutę. Masę atvėsinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, šalaviju ir smulkintomis petražolėmis. Jei reikia įberkite druskos, pipirų.

bulviukose.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis