Močiutės sausainiai

Trapumas neišpasakytas, tiesiog tirpsta burnoje.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Aktorė Velta Žygurė-Anužienė: man svetimas vergiškas nuolankumas
- Kaip persodinti orchidėją?
- 28 sveikiausi maisto produktai
- Spalvų psichologija interjere: kaip suteikti namams jaukumo?
- Bulvių kukuliai

Receptą pamačiau „Sezoninėje virtuvėje“ ir iškart užsimaniau kepti. Išvaizda labai priminė mano pamėgtus sausainiukus su obuoliais, vėliau atkreipiau dėmesį, kad ir tešla ta pati. Po šio sėkmingo kepinio, aš padariau išvadą, kad tokie sausainiai yra mano mėgstamiausi. Trapumas neišpasakytas, tiesiog tirpsta burnoje.

Kaip visada, į tešlą papildomai įdėjau vanilės ir druskos. Be jų aš niekaip. O įdaro prisukau į vidų tiek daug, kad ant viršaus užtepti jau neužteko. Manau, kad skonis dėl to nenukentėjo.

Reikės:

2 kiaušinių trynių;
200 g sviesto;
200 g riebios grietinės;
3 stiklinių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 žiupsnelio druskos;
1a.š. vanilės ekstrakto;
1 stiklinės cukraus;
2 kiaušinių baltymų.

g-blogas.lt nuotr.

Kaip gaminti

* Pasiruošiame tešlą. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais, įtarkuojame šaltą sviestą. Rankomis triname miltus su sviestu, kol gauname daug drėgnų trupinių. Ant viršaus pilame šaltą grietinę, vanilę ir kiaušinių trynius. Suminkome vientisą tešlos rutulį, susukame į maistinę plėvelę ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

* Kiaušinių baltymus standžiai išplakame su stikline cukraus. Atidedame.

* Atšalusią tešlą padaliname į keturias dalis. Kiekvieną iškočiojame į platų ploną skritulį ir padaliname į dvyliką vienodų trikampių. Ant plačiausios tešlos dalies dedame po kupiną šaukštelį plakto baltymo ir susukame ragelį. Paruoštus ragelius išdeliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai paruduoja.

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis