Lietiniai blynai su krabų ir pievagrybių įdaru

Blynai būna sultingi, todėl papildomo padažo galima ir nepilti.

Blynelių tešlai reikės:

1 stiklinės ir 2v.š. miltų;
2 stiklinių skysčio (pvz. 1 stiklinės kefyro ir 1 stiklinės vandens);
2 kiaušinių;
1 a.š. nubraukto druskos;
2 v.š. cukraus;
3 v.š. aliejaus;
1/3 a.š. sodos ar kepimo miltelių;
1 v.š. aliejaus keptuvei patepti.

Įdarui:

200 g nešaldytų krabų lazdelių;
100 g pievagrybių;
1 nedidelio poro;
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
žiupsnelio dž. čiobrelių;
žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
druskos.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

BLYNAI

* Miltų ir skysčio proporcija yra svarbu, todėl matavimui pasirinkite tokios pačios talpos stiklinę ar puodelį. Skystis gali būt kefyras, pienas, rūgpienis, pasukos, grietinė ar jogurtas. Svarbu, kad bent pusę jo sudarytų vanduo. Arba gali būti vien tik vanduo.
Jei skystis rūgštus (kefyras, rūgpienis), tuomet naudojama soda. Jei vanduo ar pienas - kepimo milteliai.

* Į dubenį supilkite miltus, įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų. Supilkite pirmą dalį skysčio, kaip pvz. kefyras, rūgpienis ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

* Tuomet supilkite stiklinę vandens, išmaišykite. Įpilkite aliejų, sudėkite sodą ar kepimo miltelius, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min.

* Įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ir samteliu pilkite tešlą, Tolygiai paskirstykite ant keptuvės dugno ir apverskite blynelį, kai paviršius pasidarys šiek tiek porėtas ir parus krašteliai.

ĮDARAS

* Pusžiedžiais supjaustykite porus, pievagrybius - griežinėliais.

* Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite porus ir pakepkite keletą minučių, kol jie suminkštės. Atidėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje iškepkite pievagrybius, kuriuos baigiant kepti pagardinkite dž.čiobreliais, aitriąją paprika ir druska. Pievagrybius dėkite į dubenį su porais.

* Kai iškepti produktai šiek tiek pravės, sudėkite kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Jei reikia, dar pagardinkite druska.

* Paruošto įdaro uždėkite ant lietinio blyno, sulankstykite, kaip voką, ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis