Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).

Populiariausi straipsniai:
- Horoskopas 05.08-15: ko reikėtų pasisaugoti?
- Odos šveitimas: nedarykite klaidų
- Gydytojai atvirauja: kurių vaistų jie negertų
- Makaronai su vištiena

Dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės kolekcija patraukė ne vienos garsios moters dėmesį. Pristatymo viešnios pasipuošė pavasariškomis maksi ilgio suknelėmis bei sijonais. Vilkėjo gėlių ar kitais nuotaikingais raštais margintus apdarus, netrūko ir stilingų odinių švarkelių, ryškių spalvinių akcentų.

Reikės:

sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.

Kaip gaminti

* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.

* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.

* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).

* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.

* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!

* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.

* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.

* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis