Kalėdiniai meduoliai

Dalinuosi pačių skaniausiu Kalėdinių meduolių receptu.

Šių dienų skaitomiausi:
- Kokie Zodiako ženklai džiaugsis itin sėkmingais 2015 metais?
- Kaip pasirinkti ir nešioti akmenis, kad jie neštų sėkmę
- Reikia pripažinti – vyrai mūsų šeimos moterų bijo
- Kalėdiniai filmai, kurie patiks ir vyrams
- Karamelinis šokoladinis kavos tortas

Meduoliams:

2 kiaušiniai (M dydžio)
130 g rudojo cukraus
100 g sviesto arba margarino
100 g medaus (aš naudojau dirbtinį)
apie 500 g miltų
3 a.š. prieskonių meduoliams
1 a.š. sodos

Glajui:

1 kiaušinio baltymas
200 g cukraus pudros
citrinos rūgšties pagal skonį

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

Meduoliai. Į dubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą (margariną). Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol ištirps cukrus. Nukėlę nuo garų supilame actu nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome. Beriame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Jei reikia, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą dedame 20-30 min. į šaldytuvą. Iškočiojame 0,5 cm. lakštą, išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja. Išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda.

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Glajus. Cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Jei gajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius. Skanaus!

P.S. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu. Laikyti reikėtų sandariame inde.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis