Gardi mielinė pynė su cinamonu

Skaniausia man ši pynė, kai dar šilta - tikras gardumėlis prie kavos puodelio.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kaip keičiasi mūsų gyvenimas ir kūnas kas 7 metus
- 10 šiltų ir originalių drabužių žiemai (FOTO)
- Prognozės: ši savaitė stebins maloniais netikėtumais
- Neįtikėtini faktai apie želatiną - grožio, jaunystės ir sveikatos šaltinį
- Vištiena kinietiškai saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis

Reikės:

120 g šilto pieno;
1-2 a.š. cukraus;
1 kiaušinio;
50 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
15 g šviežių mielių;
300 - 350 g miltų.

aptepimui:

50 g sviesto (kambario temperatūros);
3 v.š. cukraus;
1-2 a.š. cinamono.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

1. Sumaišykite pieną, cukrų ir mieles ir palikite kelioms minutėms suputoti.

2. Kitame dubenyje supilkite persijotus miltus su druska. Padarykite duobutę ir į ją įpilkite paplaktą kiaušinį, pravėsusį tirpintą sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 min., kol ji taps minkšta, glotni ir elastinga. Padarykite rutuliuką ir kildinkite 1-2val., kol padvigubės.

3. Aptepimui minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.

4. Iškilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1cm storio ir ištepkite sviesto mase.

5. Tešlą susukite į volelį ir perpjaukite išilgai neįpjaunant galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką. Iš virvelės suformuokite "vainiką" (detaliau pažiūrėkite čia).

6. Padėkite kildinti ir kai iškils kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25min.
Skanaus.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis