Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kaip keičiasi mūsų gyvenimas ir kūnas kas 7 metus
- 10 šiltų ir originalių drabužių žiemai (FOTO)
- Prognozės: ši savaitė stebins maloniais netikėtumais
- Neįtikėtini faktai apie želatiną - grožio, jaunystės ir sveikatos šaltinį
- Vištiena kinietiškai saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis
120 g šilto pieno;
1-2 a.š. cukraus;
1 kiaušinio;
50 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
15 g šviežių mielių;
300 - 350 g miltų.
aptepimui:
50 g sviesto (kambario temperatūros);
3 v.š. cukraus;
1-2 a.š. cinamono.
Kaip gaminti
1. Sumaišykite pieną, cukrų ir mieles ir palikite kelioms minutėms suputoti.
2. Kitame dubenyje supilkite persijotus miltus su druska. Padarykite duobutę ir į ją įpilkite paplaktą kiaušinį, pravėsusį tirpintą sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 min., kol ji taps minkšta, glotni ir elastinga. Padarykite rutuliuką ir kildinkite 1-2val., kol padvigubės.
3. Aptepimui minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.
4. Iškilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1cm storio ir ištepkite sviesto mase.
5. Tešlą susukite į volelį ir perpjaukite išilgai neįpjaunant galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką. Iš virvelės suformuokite "vainiką" (detaliau pažiūrėkite čia).
6. Padėkite kildinti ir kai iškils kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25min.
Skanaus.