Cukinijų ir obuolių blynai

Iš pradžių planavau, kad blyneliai bus tik su cukinija, bet begamindama prisiminiau ant palangės genda krūva obuolių. Todėl blynai išėjo ir su cukinija, ir su obuoliais.

Skaitomiausi straipsniai:
- Marilyn Monroe mirties metinėms - faktai, kurių nežinojote
- Kleopatra: tikra gražuolė ar kumpanosė vyrišku smakru? (FOTO)
- 10 svarbiausių 2014 metų virtuvės dizaino tendencijų
- Horoskopas 08.07-14: pagrindinis dėmesys - širdies reikalams
- Ko intymiuose santykiuose bijo moterys?
- Vyšninis sūrio ir želė tortas (nekeptas)

Trims keptuvėms blynų sunaudojau:

1 mažą cukiniją;
2 vidutinio dydžio obuolius;
3 stiklines miltų;
1,5 stiklinės pieno;
1 kiaušinį;
0,5 šaukšto cukraus (jeigu valgysit su rūgštesne uogiene, dėkit daugiau);
žiupsnelį druskos;
aliejaus kepti.

Virtuvėje viskas vyko taip:

* Pirmiausia nuploviau cukiniją, ją nulupau, išskobiau vidų ir sutarkavau burokine tarka. Į cukinijos masę sudėjau cukrų, druską, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau. Paskui vis pamaišydama bėriau miltus ir pyliau pieną. Galiausiai į tešlą sudėjau kubeliais pjaustytus obuolius.

* Po gerą šaukštą tešlos dėjau į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepiau tol, kol blynai gražiai apskrudo. Valgėme su saldžia aviečių uogiene.

Skanaus!

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis