Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kaip sutvarkyti miegamąjį, kad jis pritrauktų meilę ir ramybę
- 10 įsimintiniausių Jennifer Lopez suknelių
- Kaip pasirinkti amuletą kiekvienam Zodiako ženklui
- Etiketo subtilybės: kaip gerti sultinį ir kur dėti vyšnios kauliuką
- Šiupininė su pupelėmis ir daržovėmis
Reikės:
1,5 kg bulvių,
3 šaukštelių druskos,
1 šaukštelio džiovintų mairūnų,
1-2 šaukštai miltų.
Kaip gaminti
* Bulvės nuskutamos, nuplaunamos. 500 g bulvių supjaustomos į 4 dalis ir 25-30 min. verdamos pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja.
* Likusios žalios bulvės sutrinamos trintuve į dubenį su šaltu vandeniu, sukrečiamos į medžiaginį krepšelį ir snusunkiamos. Skystis paliekama dubenyje, kad nusistotų krakmolas.
* Išvirusios bulvės nusunkiamos, paliekamos nusigaruoti, paskui sutrinamos ir sudedamos į dubenį. Skystis nupilamas.
* 1,5 šaukštelio druskos ir mairūnai taip pat sudedami ir suminkoma tešla. Jei reikia, įberiami 1-2 šaukštai miltų arba įpilama šiek tiek sutrintų bulvių skysčio.
* Užvirinami 3 l vandens su likusia druska.
* Drėgnomis rankomis iš bulvių tešlos padaromi vienodo dydžio virtiniai ir sudedami į verdantį vandenį. Sumažinama temperatūra ir virtiniai 20 minučių verdami atidengtame puode.
Skanaus!