Pasidariau du abortus, nes nenorėjau sugadinti santuokos

49 metų britė Rowena savo būsimą vyrą Rogerį sutiko paauglystėje ir abu suprato, kad yra vienas kitam skirti. Jie susituokė vos sulaukę 21 metų. Tačiau per kone tris dešimtmečius trunkančią santuoką moteris pasidarė du abortus, nes nenorėjo dalintis vyro dėmesiu net su vaikais. Iki šiol nei ji, nei Rogeris nesigaili dėl tokio sprendimo.

Populiariausi straipsniai:
- Madingiausi 2014 metų vasaros kirpimai (FOTO)
- Horoskopas rugpjūčio mėnesiui - sėkmė visai čia pat
- Baltymų dieta: -7 kg per 10 dienų
- Karalienė Marija Antuanetė – despotės motinos ir paskalų auka (FOTO)
- Figūrą koreguojančios suknelės iki 100 Lt (FOTO)
- Aštriai marinuoti agurkėliai

Kai jie susitiko abiem buvo vos po 17 metų ir lankė tą patį koledžą. Rowena įsimylėjo mėlynakį Rogerį iš pirmo žvilgsnio ir paskambinusi seseriai pasidžiaugė, kad ką tik sutiko savo būsimą vyrą. Netrukus ji pakvietė vaikiną į pasimatymą, kuris jiems buvo lemtingas. Abu tapo neišskiriama pora.

„Manęs ar Roderio nebetraukė vakarai su draugais. Visą laiką norėjosi būti kartu. Netrukus mes buvome ne tik vaikinas su mergina, bet ir geriausiais draugais. Mes nuolat juokdavomės, buvome vienas kitam įdomūs, sutapo interesai. Tačiau, neslėpsiu, kai būdavome atskirai, aš nuolat pavyduliavau ir bijojau, kad Rogeris sutiks kitą“, – apie draugystę su būsimu vyru pasakojo moteris.

Kartu jie apsigyveno praėjus vos trims mėnesiams po pažinties. Netrukus abiems suėjo 18, ir Rogeris pasipiršo. Jaunuolių tėvai nebuvo patenkinti dėl tokio skubėjimo, tačiau negalėjo nieko padaryti.

„Gyvenome skurdžiai, nuomodavomės nedidelius butus ir teko susirasti darbus, nes už paskaitų nelankymą buvome pašalinti iš koledžo. Tačiau viskas atrodė lengva ir gražu, nes turėjome vienas kitą. Po trejų metų iškėlėme vestuves. Tačiau Rogerio tėvų nekvietėme, nes jie nepritarė mūsų meilei“, – savo istoriją pasakojo moteris.

Jau vestuvių dieną artimieji ir draugai porai ėmė linkėti susilaukti kuo greičiau vaikų. Tetos suokalbiškai mirksėjo, o dėdės plekšnojo per petį, kad jaunavedžiai džiaugtųsi vienas kitu, nes vėliau teks visą dėmesį paaukoti vaikams. Tačiau niekas iš susirinkusiųjų nežinojo, kad Rowena ir Rogeris jau buvo aptarę vaikų klausimą.

Moteris žinojo, kad ji savo vyrą myli pernelyg stipriai, kad galėtų juo dalintis su kažkuo kitu. Net su judviejų vaikais. Rogeris taip pat nenorėjo vaikų. Abu manė, kad vaikai tik sugadintų jų tobulą ryšį. Tačiau po vestuvių Rowena pajuto pirmuosius nėštumo simptomus. Ji jautėsi nusivylusi ir apgauta, nes gėrė kontraceptines piliules.

„Jokių motiniškų jausmų man neužgimė. Nėštumo nenorėjau, o kūdikis man atrodė paprasčiausia gamtos klaida. Abortas atrodė vienintelė galimybė. Be to, labai bijojau susigadinti figūrą ir būti nebepatraukli savo gražuoliui vyrui. Rogerio nereikėjo įkalbinėti dėl aborto ir mes kartu po kelių dienų nuvykome į privačią kliniką. Nei prieš procedūrą, nei po jos neverkiau ir nesinervinau. Aišku, pats abortas labai nemalonus, bet po jo jaučiau tik palengvėjimą“, - apie pirmą abortą pasakojo Rowena.

Po pirmojo aborto pora savo sprendimo nė kiek nesigailėjo. Abu sėkmingai kilo karjeros laiptais, įsigijo nuosavą būstą ir puikiai sutarė. Sprendimą gyventi be vaikų dar labiau sustiprindavo draugų pavyzdžiai susilaukus vaikų. Pasak moters, vos tik atsiradus kūdikiui jos draugės imdavo nebekreipti dėmesį į savo sutuoktinį, porose imdavo atsirasti barnių, jausdavosi nuovargis.

„Tačiau po pirmojo aborto praėjus beveik dešimčiai metų, kontraceptinė piliulė vėl pavedė. Pastojau. Man tai buvo dar didesnis nusivylimas nei pirmą kartą. Buvau dar tvirčiau įsitikinusi, kad nenoriu vaikų. Rogerio nuomonė taip pat nebuvo pasikeitusi. Pykau ir ant savo šeimos gydytojo, nes prieš kelis metus jo prašiau paskirti sterilizaciją. Tačiau jis atsisakė, neva vėliau galiu persigalvoti“, – pasakojo britė.

Antrą kartą į kliniką abortui jie vėl vyko kartu. Šį kartą procedūra buvo dar nemalonesnė, bet po jos aplankė palengvėjimo jausmas. Moteris prisipažino, kad nė kartą ji neįsivaizdavo kūdikio, jai tai tebuvo nemaloni diagnozė, galinti sužlugdyti laimingą santuoką.

„Po šio aborto, priverčiau šeimos gydytoją paskirti sterilizaciją. Dabar galiu būti tikrai rami, kad kontraceptinės piliulės nepaves. Iki šiol nesigailiu to, ką padariau. Mes su Rogeriu gyvename puikų gyvenimą, kitaip nei mūsų draugai su vaikais. Mums nereikėjo rūpintis vaikiškomis ligomis, taupyti gerai mokyklai ar studijoms, galėjome atostogauti, kur norime, ir svarbiausia kasmet daromės vis artimesni“, – pasakojo Rowena.

Moteris prisipažino, kad nėra nė karto pagalvojusi, kokie būtų jos vaikai, jei nebūtų pasidariusi abortų. Tik porą kartų bendraudama su draugių vaikais ją užplūdo motiniški jausmai ir pagalvojo, kad galbūt vaikai būtų suteikę dar daugiau džiaugsmo. Tačiau šiuos jausmus iškart nuveja mintimis, kad vaikai būtų sužlugdę jų santuoką. Rowena bijo tik vieno, kad Rogeris mirs anksčiau nei ji.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis