Napoleono sesuo: amžinas vyrų troškulys buvo svarbesnis už meilę sūnui

Paulina Bonapartė savo lengvabūdiškumu ir silpnybe vyrams buvo tikras galvos skausmas broliui – Napoleonui Bonapartui. Tačiau ji vienintelė iš kitų keturių brolių ir seserų lydėjo Prancūzijos imperatorių į tremtį Elbos saloje ir vienintelė stengėsi padėti šiam galutinai pralaimėjus Vaterlo mūšyje. Beje, tuomet buvo net pasklidusios kalbos, kad ji su broliu yra meilužiai ir ruošėsi kartu valdyti Prancūziją.

Šių dienų populiariausi:
- 25 m. moterį užmėtė akmenimis minios akivaizdoje
- Vyrų seksualumo pikas - sulaukus 18-os, o moterų - 35-erių? Pamirškite!
- 5 būdai, kaip vasarą atnaujinti darbo garderobą
- Pratimai, padėsiantys išvengti pečių juostos skausmo
- Žemaičių blynai

Meilė mergišiui ir ankstyva santuoka

Mylimiausia Napoleono sesuo buvo itin graži mergina – dailaus veido ir sultingos figūros. Jau trylikos metų ji turėjo eilę gerbėjų. Tačiau buvo akylai prižiūrima motinos ir brolių. Vis tik sulaukusi šešiolikos Paulina įsimylėjo senyvą mergišių Stanislavą Freroną. Vyras jau buvo sulaukęs penktos dešimties ir sirgo sifiliu. Laimei, šeima laiku užkirto kelią šiam romanui dar pačioje jo pradžioje.

Nepraėjus nė metams Paulinai teko ištekėti už Napoleono bendražygio pulkininko Viktoro Emanuelio Leklerkio. Jis žavėjosi būsimu Prancūzijos imperatoriumi: rengėsi panašiais drabužiais, mėgdžiojo jo eiseną ir leido išrinkti sūnui vardą. Santuoka su Paulina 24 metų vaikinui buvo dar vienas žingsnis arčiau Napoleono, o Paulinai - išgelbėta garbė. Mat jie buvo aptikti besimylintys Milano Mombelo rūmų kampe.

Paulinai vyrų dėmesys visada patiko, o jų viliojimas buvo smagi kasdienė pramoga net ir po vestuvių. Antai net ir su vyru iškeliavus į Haitį, jauna moteris saloje labai greitai pagarsėjo kaip permiegojusi kone su visais prancūzų kareiviais. Beje, Paulina iš pradžių taip nenorėjo vykti paskui vyrą į prancūzų koloniją, kad pačiam Napoleonui teko įsakyti kareiviams seserį į laivą nunešti pririštą prie jos mėgiamos sofos.

Karibų jūros saloje moteris gyveno neilgai. Po kelerių metų jos vyras mirė nuo geltonosios karštinės. Paulina gedėjo teatrališkai: nusikirpo ilgus plaukus ir įdėjo juos į vyro karstą. Tačiau vos po mėnesio ji jau sukosi Paryžiaus linksmybėse: pirko papuošalus, drabužius, kas vakarą rengė pobūvius ir vieną po kito keitė meilužius. Vos aštuonis mėnesius pabuvusi našle ji vėl tapo jaunamarte.

Pauline Bonaparte
Pauline Bonaparte
Vida Press

Antrasis vyras – tikras nusivylimas

Antruoju Paulinos vyru tapo turtingiausias Italijos vyras - princas Kamilis Borgesas. Jo šeima garsėjo ne tik kilmingais protėviais, pilimis ir dvarais, bet ir įspūdinga deimantų kolekcija. Napoleono sesutei pagal vedybų sutartį atiteko įspūdinga kasmet skiriama pinigų suma jos poreikiams, vila ir karieta. Moteris galėjo patenkinti vieną iš savo nevaldomų silpnybių – jos spintoje ėmė augti suknelių kalnai. Tik dalį jų Paulina spėjo apsivilkti per visą gyvenimą.

Tačiau labai greitai moteris nusivylė savo sutuoktiniu. Šiam labiau patiko dėvėti jos sukneles, nei plėšti nuo jos kūno. Ir anksčiau neturėjusi ištikimos žmonos reputacijos, Paulina ėmė nebeslėpti savo seksualumo ir gausios meilužių armijos. Vienu metu ji turėdavo po kelis meilužius: nuo žemo rango karininkų iki poetų ir dailininkų. Brolis bandė gelbėti sesers reputaciją jos meilužius nuolat siųsdamas į karo žygius.

Paulina buvo nuolat alkana vyrų ir vis juos provokavo. Ji reikalaudavo, kad jos suknelės būtų pasiūtos iš itin plono audinio ir tik vieno ar dviejų sluoksnių. Taip, kad matytųsi jos kūnas. Be to, vyriškos lyties svečius ji dažniausiai priimdavo nuoga gulėdama pieno vonioje. Šias ji labai mėgo ir maudydavosi kasdien, kad oda būtų minkšta ir balta. Beje, pieną į vonią atnešdavo juodaodis tarnas. Jam tai pat dažnai tekdavo į vonią iš miegamojo atnešti ir nuogą Pauliną.

Vis dėlto, didžiausias skandalas kilo, kai moteris užsakė savo skulptūrą pas to meto garsiausią Italijos skulptorių Antonių Kanovą. Ji jam pozavo nuoga. Vėliau, jos pasiteiravus, kodėl taip pasielgė, Paulina atsakė: „Kodėl ne. Buvo šilta, studijoje degė židinys.“ Kai skulptūra buvo baigta, moters vyras ją laikė rūmų rūsyje. Tam, kad niekas nepamatytų nuogos žmonos.

Pauline Bonaparte
Pauline Bonaparte
Vida Press

Grožis svarbiau už vaiką

Napoleonas bandė pagerinti Paulinos įvaizdį ne tik dėl didelės meilės gausiam vyrų būriui, bet ir dėl motiniško instinkto stokos. Ji vargiai rūpinosi savo vieninteliu sūnumi ir net nebuvo šalia, kai šis mirė sulaukęs vos aštuonerių. Jai labiau rūpėjo prabangūs pobūviai ir pačios grožis. Ji sugaišdavo pusę dienos, kol išsirinkdavo tinkamą suknelę, kvepalus ir susišukuodavo.

Manoma, kad Paulina mirė nuo vėžio sulaukusi vos 44 metų. Pasakojama, kad mirties patale ji prašė veidrodžio. Pažvelgusi į save, tik šyptelėjo ir pareiškė: „Nebijau mirti. Aš vis dar labai graži“. Jos pomirtinis noras buvo uždaras karstas. Pasak jo, tie kurie norės ją pamatyti, gali žiūrėti į Antonio Kanovos skulptūrą. Joje ji įamžinta kaip geidulinga Venera.

Pauline Bonaparte
Pauline Bonaparte
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis