Audrey Hepburn – stiliaus ikona, patyrusi badą ir 5 persileidimus

Ji buvo dizainerio Huberto de Givenchy mūza, moterys iki šiol kopijuoja jos stilių, o gražios, didelės akys ir vešlūs antakiai laikomi įvaizdžio dalimi. Audrey Hepburn į istorijos puslapius įrašyta ne tik kaip stiliaus ikona, bet ir talentinga aktorė, nusifilmavusi ne viename iki šių dienų populiariame filme, kaip „Pusryčiai pas Tiffany“, „Sabrina“ ar „Atostogos Romoje“. Tačiau garsios moters gyvenimas nebuvo lengvas ir gražus.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Vestuvių planuotoja: nežinau, ar pati norėčiau vestuvių: visko prisižiūriu
- 4 įpročiai, kenkiantys grožiui
- 11 patarimų, kaip įrengti miegamąjį pagal fengšui
- Kokie vaisiai ir daržovės yra kalorijų bomba?
- Nauji bulvių patiekalai - iš „Moters“ receptų knygos

Nevykęs tėvas ir bado mėnuo

Audrey gimė banko tarnautojo ir olandės aristokratės šeimoje 1929 metais Belgijoje. Nors tėvams tai buvo ne pirmoji santuoka, bet ir ši buvo nelaiminga. Jos neišgelbėjo net dukters gimimas. Augdama Audrey nuolat matė arba besipykstančius tėvus, arba įskaudintą motiną ir namo paromis negrįžtantį tėvą. Mergaitė desperatiškai bandė abiems įtikti ir kaltino save dėl tėvų nesutarimų. Tačiau tėvui Audrey mažai rūpėjo ir domino, o motina buvo užsiėmusi savigaila.

Vida Press

Aktorės biografai vėliau tvirtins, kad nelaiminga vaikystė ir tėvų abejingumas nulėmė moters išvaizdą ir gyvenimo pasirinkimus. Audrey būdama 170 cm ūgio niekuomet nesvėrė daugiau kaip 46 kilogramų ir dažnai priminė mažą mergaitę. Ji visą gyvenimą siekė tėvo pripažinimo, o motina dar visai mažai liepė prisiekti, kad niekada nebus tokia stora kaip ji ir nesvers daugiau nei 46 kilogramus, kitaip jos nemylės joks vyras.

Vida Press
Taip pat manoma, kad dėl itin lieknos figūros ir išsigandusios stirnos žvilgsnio turėtų būti kaltinamas patirtas badas Antrojo pasaulinio karo metais. Audrey motina buvo viena iš neoficialių Olandijos pasipriešinimo naciams judėjimo vade. Tačiau moteris buvo sučiupta ir išsiųsta į Vokietiją. Audrey pasisekė pasprukti ir ji kone mėnesį laiko lindėjo žiurkių pilname rūsyje. Valgyti ji turėjo tik kepalą duonos ir keletą obuolių. Po siaubingų slėpynių ji susirgo gelta, astma ir sutriko medžiagų apykaita.

Vida Press

Nepasisekusi santuoka ir 5 persileidimai

Jau vaikystėje Audrey susidomėjo šokiais. Ypač baletu. Tačiau karjerai siekti trukdė merginos ūgis. Ji buvo per aukšta didžiajai scenai. Tačiau netrukus ją pastebėjo ir pakvietė filmuotis reklamose ir filmuose. Skurdžiai gyvenančiai merginai užmokestis už trumpus vaidmenis atrodė neregėti pinigai. Vos tik jos veidas pasirodė didžiuosiuose ekranuose jos karjera kino industrijoje kilo kaip raketa.

Vida Press
Darbas Audrey sekėsi ir patiko. Netrukus ji susipažino su garsiu mergišiumi Jamesu Masonu. Naivi mergina greitai užkibo ant jo mesto kabliuko ir jai tapo nesvarbu, kad vyras ne tik alkoholikas, bet ir turi žmoną bei du vaikus. Ji jo kantriai laukdavo ir daug ką atleisdavo, kol nesužinojo, kad mylimas vyras yra pasidaręs operaciją, po kurios jis nebegali turėti vaikų. Audrey jį paliko, bet neužmiršo.

Vida Press
Netrukus aktorė išsiskyrimo žaizdas gydėsi kolegos glėbyje, kuris netrukus tapo jos oficialiu sutuoktiniu. Tačiau santuoka su Melu Ferreriu buvo tragiška. Iki susilaukiant sūnaus Seano aktorė patyrė du vėlyvus persileidimus. Dar tris jau sūnui paaugus. Maža to jos sutuoktinis ėmė pavydėti žmonai profesinės sėkmės. Nors asmeninis gyvenimas buvo pažymėtas skaudžiomis netektimis, kaip tik tuo metu ji nusifilmavo filmuose, kurie Audrey pavertė kultine žvaigžde.
Su Melu Ferreriu
Vida Press

Surado tikrąją meilę, bet palaužė vėžys

Po skyrybų su pirmuoju vyru netrukus aktorės širdį užkariavo kone dešimčia metų jaunesnis kilmingas italas Andrea Dotti. Vyras Audrey buvo įsimylėjęs nuo pat paauglystės – pamatęs filme „Atostogos Romoje“. Netrukus jiedu susituokė, įsikūrė Romoje, patėvis itin patiko posūniui Seanui, o Audrey ėmė lauktis antrojo sūnaus Lucos. Atrodė, kad moteris pagaliau rado savo laimę ir širdies ramybę. Deja, netrukus italas ėmė žvalgytis į kitas moteris. Audrey jam atleido nevieną romaną, tačiau skirtus nutarė laikraštyje išvydusi sutuoktinio nuotrauką, kurioje jis glėbyje laikė žinomą Romos šliundrą.

Vida Press
Po antrųjų skyrybų aktorė daug dirbo ir augino sūnus. Ji jau buvo susitaikiusi su mintimis, kad sutikti tikrąją meilę jai nėra lemti. Iki susipažino su septyneriais metais jaunesniu Robertu Woldersu. Jaunas vyras jau buvo našlys. Pirmoji jo žmona buvo vyresnė net 25 metais ir po kelių metų santuokos mirė palikusi milijoninį palikimą. Robertui nerūpėjo Audrey šlovė ir pelnyti apdovanojimai, jam buvo įdomi pati moteris. Nesusituokę jiedu kartu pragyveno 13 metų – iki pat aktorės mirties. 1993 metais Audrey buvo nustatytas vėžys. Vos po kelių mėnesių talentinga moteris mirė.

Audrey Hepburn vestuvės
Audrey Hepburn vestuvės
Vida Press

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Vida Press
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis