Fiziniai pratimai vyrų erekcijos sutrikimams gydyti

Vyrų gyvenimo kokybė priklauso nuo lytinės sveikatos, lytinio pasitenkinimo, o seksualumas yra esminė vyro gyvenimo kokybės sąlyga. Kad galėtume džiaugtis seksualumu, reika rūpintis savo sveikata.

Lytinės sveikatos sutrikimai vyrams dažniausiai pasireiškia varpos erekcijos pablogėjimu, lytinio potraukio sumažėjimu, sėklos išsiveržimo ar orgazmo disfunkcija. Erekcijos sutrikimu apibūdinama būsena, kai vyras nuolat ar labai dažnai nesugeba pasiekti arba išlaikyti pakankamą varpos standumą, reikalingą lytiniam aktui atlikti, susilpnėja varpos standumas lytinio akto metu.

Lytines potencijos sutrikimai vyrams sukelia nevisavertiškumo jausmą, psichologines problemas. Svarbiausia erekcijos sutrikimo priežastis yra bloga arterinė kraujotaka vyro varpoje. Be geros arterinės kraujotakos, be gero kraujo pritekėjimo į vyro varpą, geros erekcijos nebūna. Visa tai, kas blogina kraujo cirkuliaciją varpoje, yra vyrų lytinės potencijos rizikos faktoriai. Tai aterosklerozė, diabetas, aukštas kraujo spaudimas, rūkymas, alkoholis, heroinas ir kt.

Vienas iš tokių rizikos faktorių yra fizinis neveiklumas.

Fizinis neveiklumas, ypač ilgas sėdėjimas, blogina vyrų lytinio gyvenimo kokybę. Bet kokia fizinė veikla, bėgimas ir sportas pagerina lytinę potenciją, tačiau specialūs pratimai, kurie stiprina „potencijos raumenis“, pagerina mažojo dubens kraujotaką bei kraujo pritekėjimą į varpą ir pagerina varpos erekciją.

Siūlau daryti tik šešis specialius pratimus ryte ar vakare pagal vokiečių medicinos daktaro Franko Zomero metodiką ir per keliolika minučių jūs pagerinsite savo lytinę potenciją.

Šią gimnastiką galima naudoti tiek sveikiems vyrams, norintiems pagerinti seksualinio gyvenimo kokybę, tiek turintiems varpos erekcijos sutrikimų.

1. Pratimas. „Parado žingsnis“.

Stovite tiesiai, rankos nuleistos žemyn (1 pav.) ir pradedate žingsniuoti maksimaliai aukštai keldami kelius, spausdami juos link pilvo.

2. Pratimas. „Akmens išlaikymas“.

Atsistojate tiesiai, rankos ant klubų, kaip ir pirmame pratime. Kojas per kelius nežymiai sulenkiate (!), po to kojas per kelius sulenkiate labiau ir kelis kartus stipriai įtempiate, atpalaiduojate sėdynės raumenis. Išsitiesiate neatlenkdami iki galo kelių sąnarių.

3. Pratimas. „Skypingas".

Stovite tiesiai, kojos nežymiai sulenktos per kelių sąnarius. Pradedate lyg bėgimą vietoje, bet neatitraukiate pėdų nuo grindų, o tik paeiliui vienos, paskui kitos kojų kulnus greitai pakeliate ir maksimaliai greitai kelius išstumiate į priekį. Juda tik kelio sąnariai pirmyn, atgal. Pratimą reikia atlikti maksimaliai greitai ir ne trumpiau kaip minutę.

sveikas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis