Billui Clintonui sveikatą susigrąžinti padėjęs gydytojas atvyksta į Lietuvą

Vienas žinomiausių pasaulyje augalinę mitybą propaguojančių medikų papasakos, kaip sustabdyti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- 4 vaikus turinti gydytojų šeima: vieną vaiką auginti sunkiau
- Šokėja R. Židonytė: jei galėčiau atsukti laiką atgal...
- Šeimos relikvijos - turtas ar grėsmė jūsų laimei?
- E.Rainys: baisiausias dalykas - priderintas jaunikis
- Orkaitėje kepti bulvių švilpikai

Spalio 24-25 d. į Lietuvą atvyksta Billui Clintonui sveikatą susigrąžinti padėjęs pasaulinio garso gydytojas dr. Caldwellas Esselstynas, kuris „Ann Wigmore“ gyvo maisto konferencijoje Vilniuje bei medikams skirtoje Gyvenimo būdo medicinos konferencijoje Kaune dalinsis sveikos mitybos patarimais.

Vienas žinomiausių pasaulyje augalinę mitybą propaguojančių medikų Lietuvoje papasakos, kaip pilnos struktūros augalinis maistas be riebalų, gali sustabdyti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi bei visiškai sugrąžinti sveikatą net ir sunkiausiems ligoniams.

Buvęs JAV prezidentas B. Clintonas pradėjęs vadovautis šio žymaus gydytojo sveikos mitybos patarimais ne tik atsikratė 12 kilogramų antsvorio, bet ir išsprendė su širdimi susijusias sveikatos problemas. Po 2004 metais atliktos širdies kraujagyslių šuntavimo operacijos politikas nusprendė nerizikuoti: „Nuo 1986 metų šimtai žmonių išbandė grynai augalinę mitybą. Tokiu būdu jų organizmai patys išsigydė – aterosklerotinius kraujagyslių užsikimšimus ir arterijų sukalkėjimus. 82 % žmonių sveikata reikšmingai pagerėjo, todėl norėčiau pamatyti, ar galėčiau būti vienu iš jų“.

Nuo 2010 metų B. Clintonas atsisakė beveik 100 % gyvulinės kilmės maisto – tai yra nevalgo jokios mėsos, žuvies pieno produktų ar kiaušinių, jo mitybos racioną daugiausiai sudaro pupelės, ankštiniai augalai, daržovės ir vaisiai. Dėl naujų mitybos įpročių buvęs JAV prezidentas jaučiasi kaip niekada sveikas ir pilnas energijos.

Ta pati problema – širdies ir kraujagyslių ligos – kamuoja ir daugelį Lietuvos gyventojų. Apskritai širdies ir kraujagyslių ligos visoje Europoje buvo ir tebėra pagrindinė mirties priežastis, o Lietuvoje nuo šių ligų miršta beveik dvigubai daugiau gyventojų negu vidutiniškai ES šalyse senbuvėse ir tai sudaro net per 56 % visų mirčių.

Dėl besaikio riebaus maisto padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje ir rūkymas – tai pagrindiniai veiksniai, lemiantys šių ligų išsivystymą. Prie jų dar prisideda netaisyklinga mityba, mažas fizinis aktyvumas, antsvoris, nutukimas, piktnaudžiavimas alkoholiu ir stresas.
Šiandien daugelio ligų gydymui imamasi įvairiausių medikamentų, nors žmogaus organizmas sukurtas taip, kad galėtų išsigydyti ir pats. Tik reikia jam padėti.

„Valgykite daugiau vaisių ir daržovių, nes juose yra aminorūgščių – tai lyg iš anksto suskaidyti baltymai – todėl organizmui nereikia papildomai dirbti, norint juos pasisavinti. Rinkitės žalią, tai yra nevirtą ir nekeptą, augalinį maistą, nes apdorojant maistą aukštesnėje kaip 42 ºC temperatūroje žūva virškinimui būtinos medžiagos – fermentai, ir mes turime naudoti kasos sintetinamus fermentus, todėl greitai išnaudojame organizmo resursus. Valgykite daugiau salotų, raugintų kopūstų. Žinoma, nekeiskite savo mitybos drastiškai, viską darykite palaipsniui“, – pataria „Ann Wigmore“ gyvo maisto konferencijos organizatorius Paulius Jaruševičius.

Jis kviečia sudalyvauti konferencijoje, kurioje sveiko gyvenimo būdo patarimais dalysis ir pranešimus skaitys pasaulio garsiausi šios srities specialistai gydytojai. Į Lietuvą tris dienoms atvyksta tarptautiniu mastu žinomas chirurgas, mokslininkas ir buvęs Klivlendo klinikos vedantysis gydytojas dr. Caldwellas Esselstynas, ilgametis Heseno Universiteto profesorius, 30 knygų autorius, Vokietijoje dar vadinamas „mitybos popiežiumi“ ir vienas Europos gyvenimo būdo medicinos asociacijos steigėjų prof. Clausas Leitzmannas ir daugelio knygų autorius, vedančios pasaulyje gyvenimo pokyčių organizacijos, Hipokrato instituto direktorius dr. Brianas Clementas. Pranešėjai C. Esselstynas, B. Clementas ir C. Leitzmannas bus pasiruošę atsakyti į visus konferencijos dalyviams rūpimus klausimus.

„Ann Wigmore gyvo maisto konferencija padės susirinkusiems suprasti, kaip mes patys galime kontroliuoti ligas ir jas įveikti. O tai labiausiai susiję su mitybos ir gyvenimo būdo keitimu“, – teigia vienas konferencijos pranešėjų dr. Darius Kubilius, medicinos mokslų daktaras, chirurgas, Vilniaus universiteto dėstytojas, gyvo maisto propaguotojas ir praktikas. – „Viskas prasideda nuo mitybos, nes pakeitus ją, keičiasi ir gyvenimo būdas, tampame aktyvesni, atsiranda noras judėti, sportuoti.
Yra būdai kaip mes galime pasidaryti atsparūs infarktui bei įveikti kitas lėtines ligas. Apie tai buvo kalbama jau seniai, tačiau nesėkmės vyksta iki šiol, nes mes nesame dėmesingi visoms detalėms. Būtent apie tai ir sužinosime spalio 25 d. vyksiančioje konferencijoje.“

Konferencijoje taip pat bus pirmą kartą pristatyta dr. Caldwello Esselstyno knyga „Širdies ligos: prevencija ir išgydymas. Revoliucinis, moksliškai įrodytas, mityba grindžiamas gydymas“, kurią bus galima įsigyti išverstą į lietuvių kalbą. Ši knyga apie tai, kaip kiekvienas žmogus, pakeitęs savo mitybą, nevalgydamas jokių riebalų, gali sumažinti cholesterolio kiekį savo kraujyje ir išsigydyti širdies vainikinių kraujagyslių ligą. Pasak autoriaus, vyresnių žmonių kraujagyslės gali būti tokios, kokios buvo tada, kai jiems buvo devyneri, tereikia griežtai laikytis augalinės kilmės mitybos.

III tarptautinė „Ann Wigmore“ gyvo maisto konferencija vyks 2014 m. spalio 25 d. Vilniaus kongresų rūmuose (Vilniaus g. 6, Vilnius). Konferencija bus sinchroniškai verčiama į lietuvių ir anglų kalbas. Daugiau apie konferenciją http://www.sveikata.org

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis