Pašėlusios močiutės pataria, kaip atrodyti stilingai. FOTO

Mada ieško įdomesnių kampų. Jaunos stilingos merginos jau pabodo, be to jų gausu kiekviename mieste, o garbaus amžiaus damos stebinančios originaliu stiliumi skamba kur kas pikantiškiau. Kokie mados perliukai gyvena svetur?

Taip pat skaitykite:
Paryžietiškas stilius: 10-ies dalių vasariškas garderobas
Dizaineris E. Rainys: teminės vestuvės tampa vis populiaresnės
Madingai vasarai – natūralumu dvelkiantys aksesuarai

Verslininkei ir interjero dizainerė Iris Apfel jau daugiau nei 90 metų, tačiau ji vadinama viena stilingiausių moterų. 2005 m. Metropoliteno muziejuje Niujorke buvo pristatyta Iris apdarų paroda, verslininkė tapo tikra mados pasaulio garsenybe. Spalvingu stiliumi Iris įkvepia dizainerius, jos interviu ir nuotraukų trokšta mados tinklaraštininkai. Apie save I. Apfel sako: "Greičiausiai esu ilgiausiai žemėje gyvenanti paauglė. Man patinka spalvos ir išskirtiniai papuošalai. Jei žmonėms mano stilius nepriimtinas, tai jų problemos, ne mano. Manau, reikia būti savimi, galų gale tiek nugyvenusi nusipelniau nesislapstyti po neva senoliams deramu stiliumi."

Verslininkė Iris Apfel
Verslininkė Iris Apfel
Kompanijos M.A.C. reklamos nuotr.

Dizainerė Zandra Rhodes dar būdama jauna traukdavo žvilgsnius ekscentrišku įvaizdžiu. Dabar jai 72 metai, o ji nė neketina lėtinti gyvenimo tempo. Dizainerė išsiskiria griežta skaisčiai rausvos spalvos šukuosena, atsainiai paryškintomis akimis ir margaspalviais ansambliais. Jos stiliuje susilieja pankiški elementai, įvairiausių raštų, spalvų ir audinių deriniai bei akį rėžiantys aksesuarai. Pasak Z. Rhodes, norinčios užkariauti pasaulį turėtų atskleisti savo asmenybę ir nebijoti papuošalų.

Dizainerė Zandra Rhodes
Dizainerė Zandra Rhodes
tumblr.com nuotr.

Stilistė, mados redaktorė ir verslininkė Linda Rodin (66 m.) stebina nepriekaištinga išvaizda. Tai viena iš moterų, kurias amžius puošia. Jos šviesūs žili plaukai paryškina porceliano baltumo odą, o figūra - liauna it manekenės. Tačiau Linda žavi ir subtiliu mados jausmu, jos stilius nėra ypač ekstravagantiškas, tai originali elegancija.

L. Rodin noriai perdaro įsigytus drabužius ir pati, net jei šie garsios firmos. Stilistė nevengia apsipirkti vintažinėse parduotuvėlėse ir prie drabužių iš antrų rankų drąsiai derina naujausių kolekcijų apdarus. "Išvaizda lemia daug. Žinoma, kad turi savimi rūpintis, neapsileisti, tačiau masiškai pasiduoti tendencijoms nereikėtų. Originalus stilius visada nurungs standartinį, kad ir patį madingiausią. Neseniai viešėjau pas tetą, kuriai daugiau nei 90 metų. Išėjome papietauti, teta mūvėjo odines juodas kelnes ir trumputį bananų geltonumo švarkelį - atrodė fantastiškai!", - pasakoja L. Rodin.

Stilistė Linda Rodin
Stilistė Linda Rodin
advancedstyle.com nuotr.

Taigi, jei siekiate sėkmės, tiesiog būkite savimi. Vilkėkite tuo, kuo norite, tačiau atsirinkite, kas tinka, o kas ne. Spalvos, medžiagos, raštai, siluetai, aksesurai - visa skirta tam, kad mados kalba atskleistumėte savo asmenybę.

Daugiau garbaus amžiaus stilingų damų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis