Naujausioje „Chanel“ kolekcijoje – nerūpestingų atostogų dvasia

Mados korifėjus Karlas Lagerfeldas pristatė 2013-2014 m. kruizo kolekciją, sukurtą mados namams „Chanel“.

„Chanel“ kruizo kolekcijos kasmet pristatomos vis kitur: Venecijoje, Sen Tropeze, Antibuose ar Versalio rūmuose. Šį kartą atostogomis dvelkiančios mados naujienos buvo demonstruojamos Singapūre. Pasak K. Lagerfeldo, vasariškas oras, tropikų augalija, egzotikos dvelksmas ir nesibaigiančios kelionės – visa tai būdinga ir Singapūrui, ir kruizo kolekcijoms. Būtent dėl to madų pristatymas vyko Pietryčių Azijoje įsikūrusioje valstybėje.

Kolekcijoje buvo jaučiama legendinės dizainerės Coco Chanel dvasia. Susirinkusieji turėjo galimybę nusikelti į 2-ąjį dešimtmetį ir išvysti šiam laikmečiui būdingus apdarus. K. Lagerfeldas modeliams suteikė savito braižo paįvairinęs juos XIX a. pab. kolonijinio periodo elementais. Kruizo kolekcijoje vyravo vasariška paletė: pudros ir švelnūs rausvi atspalviai, mėlynos, juodos ir baltos žaismas.

"Chanel" 2013-2014 m.
Mados namų "Chanel" archyvo nuotr.

Madingas būsimos vasaros akcentas – plačios kelnės. Jos mūvimos prie liemenuotų ilgų švarkų ar trumpučių, tiesaus silueto švarkelių. Taip pat madingos bus šilkinės palaidinės, suknelės, perlų puošmenos, masyvūs juvelyriniai dirbiniai. Atiduota duoklė ir klasikai – manekenes puošė Coco Chanel pamėgti kamelijų motyvai, dvispalviai bateliai bei K. Lagerfeldo išpopuliarintos odinės pirštinės.

"Chanel" 2013-2014 m.
Mados namų "Chanel" archyvo nuotr.
"Chanel" 2013-2014 m.
Mados namų "Chanel" archyvo nuotr.
"Chanel" 2013-2014 m.
Mados namų "Chanel" archyvo nuotr.

Mados namai „Chanel“ išlaikė madmuazelei Coco Chanel būdingą stilistiką, tačiau suteikė naują kvėpavimą moderniais sprendimais. Šįmet kruizo kolekcijoje buvo gausu retro elementų, tačiau juos atgaivino masyvūs kaklo ar rankų papuošalai iš grandinių, modernių audinių kombinacijos ir pankiškas įvaizdis, kuris pastaruoju metu ryžtingai veržiasi į mados pasaulį.

"Chanel" 2013-2014 m.
Mados namų "Chanel" archyvo nuotr.

Manekenės demonstravo ne tik prabangias suknias, bet ir sportiškus laisvalaikio ansamblius. Kruizo kolekcijoje susijungė ypač moteriškas vakarinis įvaizdis ir atsainus vyriškas laisvalaikio stilius. Šioje sintezėje K. Lagerfeldas atrado naujus siluetus, proporcijas ir mados namų „Chanel“ stilistiką pakylėjo į naują lygmenį. Kūrinius įkvėpė nerūpestingumu ir prabanga alsuojančios atostogos.

Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis