Madingi rudens sezono aprangos ir makiažo akcentai (FOTO)

Rudens sezonas atneša ne tik naujus garderobo, bet ir makiažo elementus. Viena ryškiausių tendencijų – spindintis metalas, ji vyrauja tiek aksesuarų pasiūloje, tiek dekoratyvinėje kosmetikoje. Kokiais akcentais atnaujinti rudens įvaizdį, pataria stilistės ir grožio ekspertas.

Populiariausi tekstai:
- Lietuvoje jau 2 metus gyvenanti jamaikietė: pirmas įspūdis šokiravo
- Kuo vilki elegantiškos paryžietės (FOTO)
- Horoskopas spalio 2-9: didžiausių permainų norėsis asmeniniuose santykiuose
- Madingiausios šio sezono rankinės (FOTO)
- Cinamoninis naminis sūris

Komentuoja butiko „Decolte“ stilistės Nereta Muzikevičiūtė ir Toma Muznikaitė

Naujas rudens ir žiemos sezonas į spintą atneša ir naujų drabužių. Šio sezono „must have“ penketukas:

1) elastinga medvilnės palaidinė aukšta apykakle (golfas),
2) itin madinga kokybiška, gal kiek griežtos geometrinės formos, odinė rankinė,
3) šiltas šiuo metu madingo „oversized“ stiliaus storos vilnos paltas,
4) vyriško stiliaus aulinukai,
5) akį traukiantis (bet kokio stiliaus drabužių derinį kaipmat pagyvinsiantis) masyvus aukso ar matinio sidabro papuošalas

Tarp ryškiausių sezono tendencijų šiemet vyrauja 60-ųjų ir 70-ųjų žaismingumas. Būtent šio laikotarpio akcentais siūloma paįvairinti madingą minimalistinį stilių. Beje, šį sezoną į mados aukštumas sugrįžta ir skeltukai – jais puošiama ne tik sijono nugaros, bet ir priekinė dalis, nertinių šonai. Tarp šiltų apdarų įsivyrauja dirbtinio avies kailio drabužiai. Šis rudens ir žiemos sezonas atneša šaltajam metų laikui labiau būdingas ir madingas spalvas: tamsiai mėlyną (ang. navy blue), samanų žalią, tabako bei baklažano atspalvius.

"Douglas" meistro Š. Žukausko makiažas, Palaidinė - Sandra Straukaitė, Sijonas - Robert Kalinkin; Apyrankės - „sd1Twenty5“, DECOLTE
Fotografas.co

Įprastą biuro aprangą, dėvimą darbe, galima nesunkiai transformuoti į dailų vakarinį derinį – tam pakanka aukštakulnių batelių, akį traukiančių auskarų ir vakaro simboliu tapusių raudonų lūpų dažų. Madingą vakaro įvaizdį padės sukurti aksesuarai, pavyzdžiui, jei vilkite klasikinius baltus marškinius, galite atsegti kelias viršutines sagas, o iškirptę papuošti pakabučiu. Šį sezoną itin madingi masyvūs, tačiau subtilių žemiškų atspalvių aksesuarai. Norinčioms pagyvinti pabodusį drabužių derinį verta atkreipti dėmesį į vintažines rankines ar papuošalus. Daugiau prieskonių suteiks ir bohemiško stiliaus šalis su kutais arba platus diržas kvadratine sagtimi. Renkantis aksesuarus ir papuošalus nereikėtų bijoti bižuterijos – madingi plastikiniai 60-ųjų papuošalai, imituojantys įvairias akmens ar kaulo faktūras, visi aukso atspalviai, vario ir žalvario tonai.

"Douglas" meistro Š. Žukausko makiažas; Palaidinė – Irina Isajeva; Sijonas – Paulius Stalionis; Rankinė – „Tanchel“; Apyrankė – Vaida Druskytė, DECOLTE
Fotografas.co

"Douglas" meistro Š. Žukausko makiažas; Suknelė – Kęstas Rimdžius for Decolte; Lietpaltis – Robert Kalinkin; Delninė – Dovilė Bielousovaitė; Auskarai – „Ginger Tail“, DECOLTE
Fotografas.co

Komentuoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ makiažo ekspertas vizažistas Šarūnas Žukauskas

Šį sezoną vyrauja natūralūs žemiški tonai, taip pat atspalviai, spindintys metalu. Rudenį itin madinga samanų žalia, aukso, sidabro ir kitos tauriųjų metalų spalvos. Tarp populiariausių atspalvių vis dažniau matome išraiškingus bronzą bei varį, jų atspalviai vyrauja ne tik makiaže, bet ir aksesuaruose.

„Viena madingiausių sezono tendencijų – metalo spindesys. Šią žiemą siūloma rinktis ne tik masyvius metalo papuošalus, bet ir tauriųjų metalų atspalvių vokų šešėlius ar kontūro pieštuką. Pavyzdžiui, aukso arba sidabro spalvos kontūro pieštuku siūloma paryškinti ir viršutinę, ir apatinę akies kontūro liniją, o vakarui rinktis metalo žvilgesio turinčius lūpų dažus“, – sako Š. Žukauskas.

"Douglas" meistro Š. Žukausko makiažas, Palaidinė - Sandra Straukaitė, Sijonas - Robert Kalinkin, DECOLTE
Fotografas.co

„Kalbant apie dieninį makiažą, šis turėtų būti subtilus, tinkantis tiek prie klasikinio darbo kostiumo, tiek prie madingos laisvalaikio aprangos. Puiki išeitis yra madingais sezono akcentais paryškintas klasikinis makiažas, kuris dera prie įvairaus stiliaus aprangos. Pavyzdžiui, pasibaigus darbo valandoms, konservatyvų biuro įvaizdį nesunkiai pagyvinsite madingais švelniai oranžiniais ar plytų atspalvio lūpų dažais taip sukurdama stilingą laisvalaikio įvaizdį“, – pataria vizažistas.

"Douglas" meistro Š. Žukausko makiažas
Fotografas.co

Anot jo, dar vienas klasikinio makiažo privalumas, kad jį galima lengvai ir greitai paversti kerinčiu vakariniu makiažu. „Jei po darbo skubate į vakarėlį ar oficialų renginį, pravers madingi žėrintys vokų šešėliai ir ryškesnio atspalvio lūpų dažai. Įprastą dieninį akių makiažą subtiliai atnaujinkite madingais bronzos ar vario atspalvio šešėliais, jais paryškinkite akių kampučius. Dieną naudojamą neutralaus atspalvio lūpų blizgį pakeiskite madingais žėrinčiais vyšnių, plytų ar slyvų atspalvio lūpų dažais“, – pataria vizažistas Š. Žukauskas.

Sijonas – Paulius Stalionis; Palaidinė – Irina Isajeva; Rankinė  – „Tanchel“, Apyrankė – Vaida Druskytė, DECOLTE
Sijonas – Paulius Stalionis; Palaidinė – Irina Isajeva; Rankinė – „Tanchel“, Apyrankė – Vaida Druskytė, DECOLTE
Fotografas.co

„Natūralu, kad artėjant žiemai norisi kuo ilgiau pasidžiaugti vasarišku įdegiu, taigi rudenėjant savo kosmetinę verta papildyti bronzinį efektą kuriančia pudra. Ji ne tik sukurs išraiškingesnę skruostikaulio liniją, bet ir suteiks vasariško įdegio efektą. Tiesa, svarbu nepersistengti, kokybiškos bronzinančios pudros turi daug spalvos pigmentų, todėl pakanka vos kelių subtilių brūkštelėjimų po skruostikauliu“, – pastebi vizažistas.

"Douglas" meistro Š. Žukausko makiažas
Fotografas.co

Artėjant šaltajam sezonui „Douglas“ makiažo ekspertas pataria kosmetikos krepšelį atnaujinti madingais lūpų dažais ir šį sezoną itin paklausiu ilginančiu blakstienų tušu. Vakarui skirtą dekoratyvinės kosmetikos rinkinį Š. Žukauskas rekomenduoja praturtinti funkcionalia klasikinių žemės ir madingų metalo atspalvių akių šešėlių palete, kuri pravers tiek dieną, tiek vakare.

Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje:

Drabužiai ir aksesuarai - salonas DECOLTE
Makiažas - "Douglas" makiažo meistras Šarūnas Žukauskas
Nuotraukos - Fotografas.co
Modelis - Viktorija D., modelių agentūra „Catwalk“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis