Kokius megztukus rinksimės šį sezoną

Į Lietuva ateinantis šaltasis sezonas kaip visada nelepins. Todėl parduotuvių lentynas papildė šiltesni drabužiai, tačiau tarp jų gausybės galima ir pasiklysti. Vienas pagrindinių pirkinių, kaip ir kasmet bus megztinis.

Skaitomiausi straipsniai:
- Tinginių „Napoleonas“
- R. Karpis: mama nulėmė mano ateitį
- Griauname mitus apie šildomąsias grindis
- Aklas tikėjimas: kodėl kai kurios moterys linkusios nematyti vyro neištikimybės
- Aukštas spaudimas... Ką valgyti?

Lietuvos klimatui siūlyčiau rinktis natūralaus pluošto megztinius, kurie puikiai apsaugos nuo žvarbaus oro. 

Šį sezoną pasaulio dizaineriai siūlo įvairiausių modelių ir stilių megztinius ir džemperius, tačiau vyrauja kelios pagrindinės tendencijos.

Ilga

Ypač ilgi megztiniai primenantys sukneles. Šį sezoną madinga apsimegzti nuo galvos iki kojų, derinami mezginiai su mezginiais – kuo daugiau, tuo geriau. Taip pat tinka ilgos trikotažo nertinį primenančios suknelės, megztos kelnės – judesių nevaržantis ir patogumą užtikrinantis pasirinkimas.

Spalvos

Šiemet vyrauja raštuoti megztiniai ir džemperiai. Margaspalviai ornamentais, animacijos ar floristikos raštais papuošti megztiniai. Taip pat gražu netradiciniai, papuošti kraštovaizdžių ar animacijos iliustracijomis. Neribokite savo fantazijos.

Žvejys

Madinga bus žvejo tipo megztiniai su masyviomis pynėmis, primenančiomis žvejybos mazgus. Siūloma netgi pasiskolinti tokius megztinius iš savo antrųjų pusių, nes pagrindinė tendencija -- masyvumas.

Avelė

Tai – megztiniai su pūkeliu. Šie megztiniai madingi jau ne pirmą sezoną. Jie numegzti iš angoros ar moheros siūlų. Švelnu ir jauku, bet svarbiausia – šilta. Ar nepanašu į avelę?

Ilgakaklė

Neprašausite, jei pasirinksite megztinį aukštu kaklu, kuris platus ar truputį per didelis. Puikiai tiks su aptemptomis odinėmis kelnėmis ar sijonu.

Proporcijos

Nukirpti patrumpinti megztiniai išlieka madingi ir šį sezoną. Žaiskite su proporcijomis. Po tokiu megztiniu galite apsivilkti per ilgą palaidinę ar suknelę. Dažniausiai siūlomi megztiniai su šleifu -- trumpi priekyje, prailginti nugaros srityje. Taip pat atsiranda įdomesnių kontrukcijų megztiniai, asimetriški. Tai minimalistinio stiliaus įtaka.

Sezono naujovė – megztukas, ant kaklo tampantis šaliku. Tokią naujovę šiemet pasiūlė keletas mados namų. Atsarginis megztinis žiemą visada pravers.

Kontrastas

Moterims patariu drabužius derinti kontrasto principu. Plačius drabužius – su aptemptais, padidintus – su smulkiais ar turinčiais daug detalių. Taip išvengsite perkrauto įspūdžio.

Taip pat ir padidintus megztinius reikėtų derinti su aptemptomis, seksualiomis kelnėmis ar sijonu. O itin margus drabužius – su vienspalviais.

Mokančioms megzti – gausus tendencijų pasiūlymas. Tai galimybė eksperimentuoti ir dar labiau išsiskirti. Šio sezono madingiausios spalvos – kraujo raudona, indigo mėlyna, plytų oranžinė, natūrali smėlio gelsva, taip pat kaip ir kasmet klasikinės achromatinės -- juoda, balta, pilka bei metalo žvilgesys.

Išlieka madingas achromatinių spalvų derinimas su itin ryškia dėme. Pavyzdžiui, pilkas megztinis tinka su ypač ryškia purpurine apykakle ar geometriniu raštu. Nebijokite spalvų -- žiema ir taip tamsi ir niūri.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Mano namai"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis