Garsios moterys sužibėjo prabangioje kolekcijoje (FOTO)

Dizainerė Ella Tatarinova, įkvėpta Venecijos dvasios, sukūrė naują 2014 m. cruise kolekciją, kurią pristatė išskirtinei publikai. Svečiai stebėjo  teatralizuotą mados šou, čia pademonstruota daugiau nei pusšimtis modelių, atspindinčių XX a. pradžią. Kokie svečiai atvyko į kolekcijos pristatymą, žiūrėkite ČIA.

Šių dienų populiariausi:
- Popiežiaus dukra miegojo su broliu ir garsėjo kaip nuodytoja
- Horoskopas 05.21-28: nepražiopsokite šanso, kurį jums suteikia žvaigždės
- Dėl kokių priežasčių vyrai palieka moteris dažniausiai?
- A. Urbonaitė: pirmieji susidūrimai su vyrų seksualumu buvo klaikūs
- 5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki

Mados namų „Femmes Fatales” dizainerė E. Tatarinova keliems šimtams kviestinių švečių surengė žaismingą mados pasirodymą „Ciao Venezia” („Sveika, Venecija”). Jo metu pristatyta cruise kolekcija, alsuojanti prabanga ir kurorto nuotaikomis. Dizainerę pakerėjo XX a. pradžios Venecija - Europos aristokratijos, dykinėjančių turtuolių ir susižavėjusių menininkų traukos centras, būtent šis vienu iš pasaulio stebuklų įvardijamas kampelis ir įkvėpė naujos kolekcijos modelius.

E. Ttatarinova Venecijoje praleido ne vieną savaitę, stebėjo gyvenimą gatvėse ir žavėjosi vietos architektūra. Dizainerė atsigręžė ir į permainingą XX a. pradžią. „Tai buvo laikmetis, kai viskas politikoje, ekonomikoje, kultūroje ir žmonių sąmonėje nepaliaujamai keitėsi. Naujojoje kolekcijoje jausis paslaptis, grėsmė, rafinuotumas, aristokratiškos manieros, net trapi laikinumo akimirka“, - prieš renginį sakė E. Tatarinova.

DELFI / Kiril Čachovskij

Modeliuose atsispindėjo prabanga, retro užuominos ir atostogų nuotaikos. Cruise kolekcija alsavo laikais, kai legendinė kūrėja Coco Chanel ėmė sparčiai kilti karjeros laiptais, čią būta ir jos pamėgtų perlų vėrinių, laisvų kelnių kostiumų, elegantiškų skrybėlaičių.

DELFI / Kiril Čachovskij

Manekenės vilkėjo lengvučių plazdančių audinių kaftanus, apsiaustus, lininius kostiumus, nėriniais dekoruotas sukneles. Dominuojančios kolekcijos spalvos mėlyna ir balta, būta ir juodos, smėlio, mėtų. Tačiau ramioje spalvinėje paletėje netrūko ir E. Tatarinovos pamėgtų aistra pulsuojančių raudonų akcentų. Nėrinius ir šilką mados kūrėja užsakė Italijoje, aksesuarus kūrė prancūzų meistras, o visa kolekcija siūta Vilniuje. Beveik 80 procentų darbo atlikta rankomis.

DELFI / Kiril Čachovskij
DELFI / Kiril Čachovskij

Kolekciją demonstravo ne tik profesionalios manekenės, tarp jų Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė, Smiltė Bagdžiūnė, Renata Mikailionytė, bet ir žinomos moterys. Marmuro podiumu žengė galerininkė Danguolė Stachura, dainininkė bei grožio salono savininkė Kristina Ivanova. Pademonstruoti paskutinį modelį teko garbė manekenei Monikai Račiūnaitei-Pogrebnojei, ji persikūnijo į Renesanso epochos princesę.

Danguolė Stachura
Danguolė Stachura
DELFI / Kiril Čachovskij

Renata Mikailionytė
Renata Mikailionytė
DELFI / Kiril Čachovskij

Monika Račiūnaitė-Pogrebnojė
Monika Račiūnaitė-Pogrebnojė
DELFI / Kiril Čachovskij

Visą vakarą manekenių įvaizdžiu rūpinosi į Vilnių atvykęs prancūzų dizaineris Iraklijus Nasidze. Prie kolekcijos pristatymo prisidėjo ir daugiau kūrybingų žmonių. Aktorius Vidas Bareikis režisavo pasirodymą, o stilistas Mantas Petruškevičius pasirūpino kvapą gniaužiančiomis gėlių kompozicijomis, išskirtiniai žiedai specialiai madų šou buvo atvešti iš Olandijos.

EllaTatarinova ir Iraklijus Nsidze
EllaTatarinova ir Iraklijus Nsidze
DELFI / Kiril Čachovskij

Daugiau kolekcijos nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis