Violeta Baublienė: rėksminga išvaizda nebyloja apie gerą skonį

Kiekvienam mūsų svarbu pasitikėti savimi, o išvaizda – vienas lemiamų geros savijautos elementų. Bėgant metams senėjimo procesų neišvengsime, tačiau galime juos pristabdyti. Šiandien išvaizdos korekcijoms ryžtasi ne tik brandaus amžiaus, bet ir vis daugiau jaunų moterų. Apie grožį ir griežtėjančius jo stereotipus pasakoja ilgą laiką TV laidai „Stilius“ vadovaujanti žurnalistė Violeta Baublienė, ji pabrėžia, kad su amžiumi fizinį grožį lemia visuma.

Kuo išsiskiria graži moteris ir kas kuria jos grožį?

Man visos moterys gražios, o jei jaunos, tai kiekviena atrodo kaip Mis Lietuva. Su amžiumi fizinį grožį lemia visuma: išmintis, išprusimas, skonis, stiliaus pojūtis. Kadangi laikausi klasikinės gyvensenos formulės – mažiau yra daugiau – dažniausiai tai ir sieju su grožiu. Labiau pastebiu originalias, gebančias derinti formas ir spalvas, elegantiškas, mokančias bendrauti moteris. Tokios man pačios gražiausios, nes jose junti visa ko pilnatvę.

Ką patartumėte toms, kurios turi išskirtinių bruožų, dėl kurių jaučiasi nejaukiai, kaip pamilti savo trūkumus?

Nekreipkit dėmesio, trūkumų turi kiekvienas ir kiekviena, neverta jų sureikšminti. Sutinku, jog nelengva išmokti trūkumus paversti pranašumais. O pamilti juos vargu ar kam išvis pavyksta, bent jau man ne. Nereikia sukti galvos dėl smulkmenų, kurias dažniausiai tik pačios ir pastebime. Mano močiutė sakydavo: kiekvienam savas šašas – didžiausias. Iš tiesų, gyvenime esti tiek įdomių dalykų, kad kankinti veidrodį ir save dėl strazdanų ar dantų tarpelių nei verta, nei naudinga.

Kokias grožio klaidas pastebite gatvėje?

Nesu klaidų rinkėja, nes jų darau ir pati, tad gatvėje matau tai, kas man gražu. Sostinės centre pastebiu daug įdomiai ir stilingai atrodančių žmonių. Bet man nepatrauklu, kai dienos metu naudojama pernelyg daug makiažo, avimi batai superaukštomis platformomis ar pakulnėmis, puošiamasi blizgiais drabužiais, viešose vietose dirbama nenormaliai ilgais nagais, išpaišytais gėlėmis ir blizgučiais ar nenatūraliomis spalvomis dažomi plaukai. Mano akimis, moters nepuošia ir netikros blakstienos ar prisegti dirbtiniai plaukai. Jei minėti dalykai yra laiku, vietoje ir dermėje su pasirinkta stilistika, bet ne visi iš karto, kodėl gi ne. Nors visa ko gausa ir rėksmingumas nebyloja apie gerą skonį ir tinkamą toną.

Violeta Baublienė
Violeta Baublienė
LRT archyv. nuotr.

Kaip puoselėjate savo grožį?

Yra moterų, kurias taip ir įsivaizduoju: sėdi su chalatu namie, agurkai ant akių, kaukė ant veido ir visaip save puoselėja arba gyvena grožio salonuose. Man taip nepavyksta ir mano aplinkoje tokių moterų nepasitaikė. Gal ir prastai, kad grožio nepuoselėju: gal nemoku, gal nelaikau to vertu užsiėmimu, gal prisidengiu laiko stygiumi. Bet greičiausiai tai man neįdomu. Tvarkai palaikyti stengiuosi laiku daryti manikiūrą, pedikiūrą, kruopščiai valyti veido odą vakarais, naudoti kremus. Kartą per kelerius metus prisiverčiu užsukti pas profesionalią kosmetologę.

V. Baublienė, LRT archyv. nuotr.

Ką manote apie natūralias grožio priemones, gamintas namuose?

Naminės priemonės – puikus dalykas, jei tai išmanai ir moki pasigaminti bei turi įgudimo naudoti. Esu įsigijusi žolininkės Dominikos Balčiūnės beržų deguto muilo plaukams ir kūnui, labai vertinu ir mielai naudoju. Kartais mane „užneša“ plaukus skalauti žolelėmis, tepti aliejaus ar grietinės kaukėmis. Bet nuolatos to nedarau, tik gana smalsiai apie visa tai skaitau ir net užsirašau įdomesnių receptų. Bet paprastai vienu bandymu viskas ir baigiasi, nes tokie dalykai reikalauja laiko. Neseniai atradau internete klajojančias rekomendacijas plaukus trinkti be šampūnų, tik balzamais arba vien... soda. Mąstau, gal verta išmėginti. Pamenu, kaip mano mama savo prabangius plaukus plaudavo juodos duonos riekėmis, dažydavo tik augaliniais dažais ir pati jaunystėje buvo panaši į Claudią Cardinale. Dar mama darydavo naudingą plaukams kaukę: aliejus, medus, svogūnų sultys ir šiltai palaikyti į rankšluostį įvyniotą galvą.

Ar naudojatės grožio salonų paslaugomis?

Retai, tik tiek, kiek reikia manikiūro ar pedikiūro procedūrų ar pasikirpti plaukus. Labai mėgstu kūno masažą, bet tai menkai susiję su grožiu. Turiu draugę gydytoją, dirbančią su kosmetologinėmis procedūromis, kaukėmis, masažais. Ji vis kviečia užsukti, pasakoja, kokių stebuklų galima pasiekti rankomis ir prietaisais.

V. Baublienė, žurnalo "Moteris" nuotr. (fotografė - A. Gintalaitė)

Kokios grožio priemonės Jums yra svarbiausios?

Vanduo, pienelis kūnui, kremas veidui, tušas blakstienoms, pieštukas antakiams, blizgis lūpoms, kvepalai, vakarais ir žiemą – lengva pudra.

Jei galėtumėte vienai dienai kardinaliai pakeisti įvaizdį, kam ryžtumėtės?

Vargu ar to imčiausi. Sykį esu paklususi siūlymui radikaliai pakeisti plaukų spalvą. Tapau raudonplaukė, su baklažanų spalvos kirpčiais. Didesnio košmaro turbūt sumanyti neįmanoma, tai suvokiau, vos buvau išvyniota iš folijos ir nuprausta. Sėdėjau kirpykloje prieš veidrodį ir save keikiau, kaip galėjau taip prarasti smegenis ir pasiduoti idiotiškam siūlymui. Grįžti į normalų būvį užtruko ilgokai. Kol kita kirpėja sugalvojo kaip plaukus dažyti sruogelėmis, kad jie iš lėto artėtų prie man įprastos spalvos. Eksperimento taisymas užtruko gal net kelis mėnesius, kurių metu draugai juokėsi, kad atrodau kaip iš Varšuvos turgaus.

Pastaruoju metu sparčiai populiarėja estetinė chirurgija, tampa vis prieinamesnė, profesionalesnė – ką apie ją manote?

Manau, tai yra puiku, nes grožio ir jaunystės kulto laikais chirurgija labai praverčia. Kita vertus, turiu daug draugų chirurgų, iš kurių sužinau ir apie nematomą estetinės chirurgijos pusę. Ne paslaptis, internete irgi sklando daugybė vaizdų apie chirurgų darbo nesėkmes arba jų klientų beprotybę, nes kiekvienas organizmas unikalus ir reaguoti į intervenciją jis gali netipiškai. Tad renkantis radikalius gražinimosi būdus, reikia kruopščiai padaryti namų darbus. Žmonės pernelyg supaprastina radikalumus, o juk chirurgija yra rimta. Ir čia vertėtų atskirti kelis svarbius dalykus. Kai žmogų ištinka nelaimė ir reikia rekonstrukcijos, estetinė chirurgija – nepamainoma pagalba, grąžinanti gyvenimo kokybę. Tik labai gaila, kad Lietuvoje tokios operacijos nekompensuojamos Ligonių kasų, jei neklystu.

Tačiau kai jaunos merginos dėl išvaizdos eina iš proto ir kiša į save silikoną, siurbinėja riebalus ir dar tuo didžiuojasi žiniasklaidoje, tai yra apgailėtina. Visada pagalvoju, ar jos neturi mamos, kuri pasakytų protingą žodį? Pagaliau kaip tos gražuolės atrodys, kai joms bus 50 metų? Kiekviena intervencija yra rizika, tad ar verta rizikuoti esminiu dalyku – sveikata?

V. Baublienė, LRT archyv. nuotr.

Ar ryžtumėtės veidą tobulinti plastikos chirurgo kabinete?

Niekada nesakyk niekada, kol kas to daryti neketinu. Be to, net jei ir sumanyčiau, taip bijočiau, kad greičiausiai taip ir likčiau netobula, nes nesugebėčiau peržengti baimės slenksčio. Beje, neseniai man įsriegė danties implantą. Drąsinausi tam ilgiau nei metus, o kai procedūra buvo atlikta, su baisinga mėlyne vaikščiojau gal dvi savaites. Visi kraipė galvas ir klausė, kas mušė. Tuomet galvojau, kaip dar didesnėms kančioms ryžtasi moterys, didinančios krūtis, laužančios nosis, tobulinančios lūpas. Jei žmonės pasidomėtų kiek kančių ir net mirčių ištinka dėl grožio, ko gero, kitaip vertintų savo poreikius ir kompleksus.

V. Baublienė, žurnalo "Moteris" nuotr. (fotografė - A. Gintalaitė)

Galbūt pastaruoju metu atradote kokią grožio priemonę, kuri labai patiko?

Dažniausiai kliaujuosi savo draugių atradimais. Viena bičiulė prirodė kremą paakiams „Hydropeptide Eye“, kita atrado „Ayurveda“ kremą, išmėginau ir patiko. Trečia neseniai liepė praustis dušo geliu „Dove“ su magnolijomis ir pistacijų kremu. Mano oda sausa ir plona, tad drėkintis galėčiau visą dieną ir per daug nebūtų. Todėl visada turiu kūno pienelių, kurie atstoja ir kvepalus. Itin patinka: „Ellie Saab Le Parfum“ ir „Trussardi Donna“, jie gerai drėkina ir lengvai kvepia. Vos prieš metus atradau „Lancome Magnifique“ kvepalus, bet gaila, pastaruoju metu jie dingo, neradau net keliuose Europos miestų oro uostuose. Be to, man visada atradimu tampa vyro dovanos: neseniai iš jo gavau „Serge Lutens“ kvepalų „Daim Blond“, tikras atradimas vakarui – jie tobuli. Šiaip man patinka žioplinėti kosmetikos parduotuvėse, ypač prie kvepalų ir lūpdažių, bet naujausias atradimas, kad labai smagu lūpdažius keisti „nude“ spalvos lūpų blizgiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis