Liaudiškos priemonės, kaip kovoti su celiulitu

Ar galima atsikratyti celiulito liaudiškomis priemonėmis? Jei celiulitą pastebėjote ankstyvoje stadijoje, jį panaikinti bus paprasčiau.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- M. A. Pavilionienė: dėl amžiaus išgyvena tie, kurie neturi daugiau dėl ko gyventi
- Kokie akmenys Jums tinka pagal Zodiaką
- 3 vasariški ir visuomet madingi raštai
- 10 dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurios trukdo sukurti laimingus santykius
- Vištiena sūrio patale

Celiulitas susiformuoja, kai raumenų audinyje sutrinka kraujo mikrocirkuliacija, dėl to riebalų ląstelės pabrinksta, sutrinka normali jų veikla. Šios ląstelės, neturėdamos galimybių išskirti sukaupiamų toksinų, padidėja, sprogsta, tad į tarpląstelinį skystį patenka didelis kiekis toksinų. Be to, į tarpląstelinį skystį išskiriamas didelis kiekis fibrino, kuris suklijuoja ląsteles, todėl susiformuoja mažyčiai gumbeliai. Šie jungiasi į grupes ir formuojasi didesni gumbeliai. Jie ima tempti odą, sukeldami vadinamosios „apelsino žievelės“ efektą, būdingą šiam negalavimui.

Ar galima atsikratyti celiulito liaudiškomis priemonėmis? Jei celiulitą pastebėjote ankstyvoje stadijoje, jį panaikinti bus paprasčiau. Tačiau visų pirma pasistenkite pašalinti visas celiulito priežastis: pradėkite sveikai maitintis, į racioną įtraukite daržoves, vaisius, sultis. Pasistenkite vengti streso, išmokite kontroliuoti emocijas ir atsipalaiduoti. Padidinkite fizinį krūvį organizmui.

Mūsų laikais yra daugybė priemonių nuo celiulito – įvairūs kremai, medikamentai, masažai, tačiau jie nemažai kainuoja. Jei norite atsikratyti celiulito paprastesniais ir pigesniais būdais, jums gali padėti liaudiškos priemonės nuo celiulito. Jas gana paprasta naudoti ir jos nereikalauja didelių išlaidų.

Liaudiškos priemonės nuo celiulito

Vonios iš lauko žolių

Specialistai pataria kovojant su celiulitu maudytis voniose su vaistažolių nuovirais. Pavyzdžiui, labai padeda šilta vonia su nuoviru iš tokio vaistažolių mišinio (300 g): rozmarinas, levanda, raudonėlis, gebenė ir asiūklis. Tokioje vonioje reikia maudytis apie 15 min. du kartus per savaitę.

Shutterstock nuotr.

Šveitiklis iš avižinių dribsnių

Yra žinoma, kad avižose yra organinių rūgščių, vitaminų ir kitų naudingų mikroelementų, suteikiančių odai gaivumo ir stangrumo. Šveitikliui pasigaminti jums reikės: 1 valgomojo šaukšto kukurūzų dribsnių, 1 valgomojo šaukšto avižinių dribsnių, 2 valgomųjų šaukštų cukraus ir 3 šaukštų saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. 2 minutes šiuo mišiniu šveiskite celiulito pažeistas vietas, po to nuplaukite vandeniu. Taip pat galima pasigaminti šveitiklį vien iš avižų, sumalus jas kavamale ir užpylus pienu ar vandeniu. Gautu mišiniu masažuokite odą 2 minutes.

Avižiniai dribsniai
Avižiniai dribsniai
Shutterstock nuotr.

Šveitiklis iš kavos

Iš kavos galima pasigaminti gerą šveitiklį, nes ji puikiai šalina skysčius iš organizmo bei padeda kovoti su riebalų sankaupomis. Šveitiklį pasigaminsite taip: užplikykite 3 valgomuosius šaukštus maltos kavos, palikite 10 min., įberkite 20 gramų kviečių gemalų, įlašinkite kelis lašelius eterinio aliejaus ir 1 valgomąjį šaukštą medaus. Gautą košelę masažuojamais judesiais užtepkite ant celiulito pažeistos odos ir palikite 10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu.

Shutterstock nuotr.

Įvyniojimai su obuolių actu

Atsikratyti celiulito padeda ir įvyniojimai. Obuolių actą atskieskite vandeniu santykiu 1/1. Kad sustiprėtų poveikis, įlašinkite kelis lašiukus eterinio citrusų aliejaus. Iš pradžių sušildykite kūną, o tada problemines vietas įtrinkite gautu tirpalu ir apvyniokite plėvele. Palaikykite 30–40 min., tada nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite kūno kremu.

Kaip matome, liaudiškų priemonių nuo celiulito yra labai daug, čia pateikėme tik kelias. Galite išsirinkti jums labiausiai tinkančią, o svarbiausia, nepamirškite, kad būtina atlikti fizinius pratimus, vaikščioti gryname ore ir taisyklingai maitintis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis