Gražių plaukų paslaptys - iš Prancūzijos. KONKURSAS

Kaip plaukus prižiūri grožio etalonu laikomos prancūzės, pasiteiravome kompanijos „Leonor Greyl“ tarptautinių mokymų vadovės Sylvios Gonzales. Prancūzijoje dirbanti Sylvia atskleidė neįtikėtinų gražių plaukų paslapčių.

m.Moteris.lt JAU IR TAVO TELEFONE! Skaityk patogiau!

Taip pat skaitykite:
- 8 dažniausios depiliacijos klaidos
- Žvaigždės, perkopusios 40-metį: kaip išlaikyti jaunystę
- Ką daryti, kad krūtinė būtų stangri ir graži

Vilniuje viešėjusi patyrusi plaukų priežiūros specialistė tvirtina: plaukai - mūsų sveikatos ir psichologinės būsenos veidrodis. „Aš daug keliauju, ne visada spėju deramai pavalgyti, pailsėti, išsimiegoti. Ir jei nesirūpinčiau savo plaukais, jie būtų menki, nušiurę, negyvybingi. Išvydusi save tokią veidrodyje prarasčiau bet kokį ūpą“. Todėl S. Gonzales patarimas: rinktis tik kokybiškas plaukų priežiūros priemones, kurios ne tik puoselėja plaukus, bet ir yra efektyvios - jų poveikis matosi iškart.
„Leonor Greyl“ priemonių paslaptis paprasta: jos sukurtos spręsti konkrečiai plaukų priežiūros problemai, naudojant tik pačias kokybiškiausias, ekologiškas sertifikuotas medžiagas, atsisakant parabenų, silikonų, dervų ir kitokių kenksmingų cheminių priedų bei konservantų. Todėl priemonės yra švelnios plaukams, jų nežaloja, o, priešingai, gydo ir puoselėja. Joms naudojami aukščiausios kokybės natūralūs ingredientai. Visos priemonės skleidžia malonų natūralų vaisių bei gėlių aromatą. Visos priemonės drėkina, minkština, maitina ir stiprina plaukus. Tai yra unikalūs produktai, specialiai pritaikyti bet kokiam plaukų ir galvos odos poreikiui tenkinti.

"KristiAna" archyvo nuotr.

Sylvia Gonzales apie plaukų priežiūrą:

Kokia plaukų purumo paslaptis?
Visa paslaptis - vitaminais ir proteinais praturtintas šampūnas, kuris didina plaukų apimtį. „Jei jūs naudojate šampūną su silikonu, ši sudėtinė dalis apsunkina plauką, jis nusvyra, ir jūsų šukuosena netenka purumo, - pasakoja S. Gonzales. - Ir dar - vienas nedidelis, bet labai svarbus patarimas – ypatingai gerai išskalauti plaukus. Deja, dėl prasto skalavimo labai daug moterų negali džiaugtis puriais plaukais“.
O prieš naudojant šampūną plaukus reikia paruošti - patartina juos ištrinti maitinančiu, gaivinančiu aliejumi. Glotninamosios, regeneruojamosios, minkštinamosios ir apsauginės aliejaus savybės padės plaukams atgauti gyvybingumą ir žvilgesį. „Leonor Greyl“ kompanija, daugiau nei 40 metų pirmaujanti plaukų priežiūros priemonių gamybos srityje, specializuojasi aliejų gamyboje.  S. Gonzales aliejų pataria naudoti kaskart prieš plaunant plaukus (palaikyti bent 10 minučių, o dar geriau – palikti per naktį).

Kokias priemones naudoti formuojant šukuoseną?
Svarbiausia – teisingai pasirinkti šampūną. Būtent jis suteiks maksimalų efektą. Be šampūno - kondicionierius ir apimties suteikiančios putos.

Kaip dažnai reikia keisti šampūną?
Kas du mėnesius.

O dažyti plaukus?
Tai galima daryti kiekvieną mėnesį, tačiau svarbiausia – tinkamai prižiūrėti plaukus, juos maitinti, naudoti tinkamas priemones.

Ataugusios plaukų šaknys – gražu, madinga ar neprižiūrėta ir vulgaru?
Šiuo metu vyrauja tokia plaukų tendencija – neskubėti dažyti ataugusių plaukų šaknų. Ir – vėlgi – itin svarbu, kad plaukai būtų prižiūrėti, tvarkingi.

Kokios pagrindinės plaukų priežiūros klaidos?
1. Viena esminių klaidų – netinkamas šampūnas. Dauguma žmonių rinkdamiesi šampūną žvilgteri į savo plaukų galiukus, tačiau neįvertina plaukų šaknų, odos būklės. Jei plaukai riebūs, o jūs naudojate šampūną sausiems plaukams, niekada negalėsite džiaugtis gražia šukuosena.
2. Prastas išskalavimas.
3. Plaukų būklė itin priklauso nuo mitybos. Kai moterys laikosi dietos, jų plaukai praranda grožį, gyvastį, blizgesį, jie ima riebaluotis. Moterys neatkreipia į tai dėmesio, ir toliau trenka plaukus įprastu šampūnu. Dėl to plaukai dar labiau praranda savo grožį. Ar, tarkime, kalėdų laikotarpiu, žmonės valgo daug riebaus maisto, šokolado, ir dėl to plaukai ima riebaluotis. Reikia išmokti stebėti savo kūną, įsiklausyti į organizmą. 

Ką reikia žinoti apie plaukų priežiūrą vasarą?
Apsauga nuo saulės, drėkinimas, maitinimas – viso to reikia plaukams. Ir visa tai suteikia aliejus plaukams.

Kokie šią vasarą madingi sušukavimai?
Šią vasarą madingos ir garbanos, ir pynimai, ir pavelti plaukai, o naujausia ir šiuo metu madingiausia tendencija – šlapių plaukų efektas.

"KristiAna" archyvo nuotr.

S. Gonzales patarimai, kaip teisingai išplauti plaukus:

* Netepkite šampūnu visų plaukų, o tik - šaknis. Vis padrėkindami galvos odą vandeniu masažuokite sukamaisiais judesiais 3-5 min. Plaukų galiukams užtenka tiek šampūno, kiek jo patenka nuskalaujant plaukus tekančiu vandeniu.
* Trinkdamos plaukus, šampūną naudokite tik vieną kartą.
* Jokiu būdu netrinkite, nešiauškite plaukų (nei plaudamos plaukus, nei tepdamos kitas plaukų priežiūros priemones), o švelniai juos glostykite nuo šaknų plaukų galiukų link.
Išplautų plaukų netrinkite rankšluosčiu, o tik nuspauskite drėgmės perteklių.
* Plaukų kaukę tepkite ant drėgnų plaukų: ir šiuo atveju jau nelieskite šaknų, o tepkite tik plaukus per visą ilgį ir galiukus. Kaukę laikykite 5–10 min., tada šiek tiek sudrėkinkite plaukus ir iššukuokite juos retomis šukomis.
* Kruopščiai išskalaukite plaukus, o pabaigoje perliekite vėsiu vandeniu. Kontrastingas plovimas suaktyvina plaukų galvos odos kraujotaką, dėl to pagerėja plauko svogūnėlio mityba, augimas. Be to, plaukai labiau žvilga.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite išskirtinai veiksmingas aukščiausios kokybės priemones - „Leonor Greyl“ aliejų “Huile Secret de Beaute” bei šampūną “Shampooing Creme Moelle de Bambou”.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis