Kol dar sode ir darže yra šviežių daržovių, uogų ir vaisių, pirmiausia juos ir sunaudokite pietums. Užsukite į turgelį – aptiksite kitokių daržovių nei prekybos centruose. Įdomių receptų galima sužinoti iš jas parduodančių sodininkų – tik pakalbinkite juos.
Tešloje apkeptos cukinijos
Reikės:
jaunos cukinijos,
kiaušinio,
3 šaukštų pieno,
1 šaukšto miltų,
žiupsnio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų arba (muskato riešuto),
aliejaus kepimui,
žiupsnio kario.
Kaip gaminti
* Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
* Kiaušinį išplakite su druska, pipirais, įmaišykite pieną ir miltus.
* Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pavoliokite tešloje cukinijų griežinėlius ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes.
* Iškeptus griežinėlius pabarstykite kariu. Jei visi šeimoje mėgsta karį, jo galime berti tiesiai į tešlą.
Drėgnas pyragas su aguonomis ir slyvomis
Šiame recepte nėra kepimo miltelių. Nepamanykite, kad pamiršau įrašyti. Jų nereikia. Pyragas gaunasi drėgnas, minkštas. Tik neperkepkite! Kai tik tešla nebekimba prie medinio iešmelio – traukite iš orkaitės lauk.
Reikės:
150 g sviesto,
300 g maskarponės,
3 kiaušinių,
6-7 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukštų aguonų,
saujelės slyvų (tinka ir didelės).
Kaip gaminti
* Nuplautas slyvas perpjaukite per pusę, išimti kauliukus.
* Kiaušinių baltymus išplakite su šaukštu cukraus ir druska. Trynius išplakite su šaukštu cukraus.
* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su likusiu cukrumi. Įmaišykite į sviestą maskarponę, paskui – išplaktus trynius.
* Į tešlą įberkite miltus bei aguonas ir išmaišykite.
* Įmaišykite į tešlą baltymus.
* Tešlą nestorai išpilkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Slyvų puseles sudėkite ant tešlos. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.
Daugiau receptų savaitgaliui:
Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais