„Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!
„Pūkučiai“
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Nieko įmantraus nepasiūlysiu, bet visgi šioks toks paįvairinimas pietų stalui – „apsipukavę kotletai“! Šis patiekalas retas svečias mano lėkštėje, bet jau taip pripukuoju lėkštę, kad laisvos vietos skrandyje desertui nebelieka! Kam dar jie primena darželį ir mokyklą?

Reikės:

700 g faršo;
1 kiaušinio;
2 šaukštų grietinės;
prieskoniai (persiladas, maltos mėso, kotletų prieskoniai….pagal skonį
~7 riekės batono*

* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.

„Pūkučiai“
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Eiga:

* Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome/išminkome.

„Pūkučiai“
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Formuojame rutuliukus ir apdedame/apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių“dydžio. Skanaus!

„Pūkučiai“
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Norvegiškas rabarbarų pyragas

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Žemaičių blynai su špinatais

Šaldytuve turėjau šviežių špinatų pakelį ir jau vakare gaminau šiuos gražuolius.

R. Bolgovo patarimai, kaip isirinkti mėsą griliui. + MARINATO RECEPTAS

Šiltas oras, sužaliavusi gamta ir čirškančios mėsos kvapas – taip, kalbėsime apie į Lietuvą atėjusį grilio sezoną. Jau dabar svajojate apie šašlyką ar ant žarijų keptus kepsnius? Tada šie patarimai kaip tik jums.

Vištienos pyragas

Kai pabosta saldieji pyragai, bet pyragų norisi,renkuosi šį vištienos gardėsį. Pamenu,jis buvo mano pirmasis pyragas iš mėsos, ir ką galiu pasakyt, tikrai vykęs ir pavykęs ir jau tapęs mano favoritu. Pyragas skanus ir sotus, o dar su vištiena-pasaka lėkštėje! Tinka valgyti ir šiltą ir šaltą.

Gerdami kavą prisidėkime prie orangutangų išsaugojimo

„Kiekvienas orangutanas, kaip ir žmogus nusipelno laimės“, - tuo visiškai tikras kavos namų „Vero Coffee House“ įkūrėjas Darius Vėželis, trečiadienio pavakarę neabejingus nykstantiems gyvūnams sukvietęs į naujos kavos „Orang Utan Coffee“ pristatymą.

Bemieliai purūs blynai

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos “kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai.

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.

Brokolių salotos su avinžirniais ir riešutais

Šios salotos skanesnės būna sekančią dieną, bet valgyt drąsiai galima ir tą pačią dieną.

Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

Grietiniečiai (5)

Pyragėliai lieka skanūs ir minkšti net ir kitą dieną! Visgi, gerai padariau, kad gaminau iš dviejų porcijų. Be to, dariau didesnius, man tokie skanesni. Bekeldama nuotraukas į šį įrašą susigundžiau, bėgau į virtuvę pačiupti dar vieno grietiniečio. Taigi, valgau ir rašau, rašau ir valgau. Skanaus man!

Lašiša įdarytas prancūziškas batonas (2)

Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.

Pyragas su rabarbarais

Savaitgalį tėtis iš savo daržo man priskynė rabarbarų. Vaikystėje juos grauždavau vienus arba pamirkytus cukruje. Kažkaip dabar netraukia… Nusprendžiau ką nors iškepti. Maišydama tešlą užtrukau gal kokias penkias minutes, o pats pyragas kepė apie valandą. Vėliau tik išėmiau iš orkaitės ir vuolia! Toks jausmas, lyg pyragas būtų pats save pagaminęs.

Karštos salotos su vištiena ir feta

Pavasaris ragina ieškoti žalios spalvos, virtuvėje ji, žinoma, atsiranda žalumynų, pirmų ilgavaisių agurkų formomis.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai suderinti vyną ir maistą

Gėrimų žinovai pasakys, kad norint tinkamai ragauti vyną, yra svarbios trys taisyklės: tinkama gėrimo temperatūra, taurės forma, skirta tam vyno tipui, ir tinkamai parinktas maistas.
Kt bir. 02d.
15°...27°
Pn bir. 03d.
14°...26°
Št bir. 04d.
13°...24°
Sk bir. 05d.
10°...22°
Pr bir. 06d.
9°...20°