2 receptai su ožkų pieno sūriu: užkandis ir desertas

Užtruksite nedaug ir ant stalo padėsite du puikius patiekalus.

Ožkų sūrio rutuliukai su riešutais

MOTERIS / G.Barauskienė

4 porcijos

Reikės:

600 g ožkų pieno sūrio

100 g graikinių riešutų

saujelės petražolių (nuplautų, nusausintų)

1 šaukšto imbierų cukatų (kubeliais)

4 ar 5 šaukštų džiovintų vyšnių

80 g kedrinių pinijų

Vyšnias smulkiai sukapokite ir dubenėlyje sumaišykite su kedrinėmis pinijomis.

Petražoles, imbierų cukatas ir graikinius riešutus smulkiai sukapokite ir suberkite į kitą dubenėlį.

Iš ožkų sūrio suformuokite mažus rutuliukus. Pusę jų pavoliokite kedrinių pinijų mišinyje, likusius – graikinių riešutų mišinyje. Paruoštus rutuliukus ragaukite iškart, jei ne, įdėkite į šaldytuvą.


Keptos kriaušės su ožkų sūriu, riešutais ir medumi


MOTERIS / G.Barauskienė


3–6 porcijosReikės:

3 kietų kriaušių (nuplautų)

2 šaukštų sviesto

6 šaukštų ožkų pieno sūrio

3 šaukštų kedrinių pinijų

3 šaukštų skysto medaus

Kriaušes perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite sėklas. Puseles pjūviu žemyn sudėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 min. Tada pjūviu į viršų sudėkite į kepimo indą, įpilkite 120 ml vandens, apliekite likusiu sviestu iš keptuvės ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite 10–15 min. Tada ant kriaušių išdalykite ožkų sūrį, kedrines pinijas ir medų. Kepkite dar maždaug 10 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis