Kuris iš 7 santykių tipų atspindi jus? Testas

Atlikite labai paprastą testą ir sužinokite, koks yra jūsų santykių tipas.

Psichologai ieško atsakymo į klausimą, kas yra meilė, tačiau ir po dešimtmečius trunkančių tyrinėjimų jiems vis dar nepavyko to padaryti. Vis dėlto meilės trikampio teorija, kurią pateikė Robertas Sternbergas iš Vajomingo universiteto, atrodo išties patraukliai. Tai nėra įprastas meilės trikampis - taip yra vadinama figūra, kuri nurodo tris pagrindines meilės dimensijas.

Taip pat skaitykite:
Atradimų sekso srityje TOP 6
Seksologas: moterys vilioja vyrus, nes tik taip pajaučia savo vertę
Kuo moterys protingesnės, tuo visuomenė kvailesnė. Kodėl?

Bus lengviau suprasti teorijos principus pažvelgus į šią figūrą. Kiekvienas trikampio taškas atitinka vieną iš trijų meilės būsenų. Trikampio viršuje yra aukščiausias intymumo rodiklis, kuris nurodo jūsų santykių artumą, vieningumą ir stiprų emocinį ryšį.

Kitas trikampio taškas atspindi santykių pastovumą ir tvirtumą. Žmonės, kurie tvirtai įsipareigoję vienas kitam, yra pasiryžę būti kartu ir sunkiai dirbti, kad viskas tęstųsi kuo sklandžiau, nepaisant visų sunkumų, kurie drebina jų santykius.

Ir paskutinis trikampio taškas – aistra, jis atspindi lytinio potraukio intensyvumą tarp partnerių. Be to, tai gali būti prisirišimas arba noras būti su savo partneriu.

Stipri seksualinė trauka paįvairina gyvenimą, tačiau svarbiausia santykiuose – atsidavimas ir intymumas. Nieko negailėjimas vienas kitam, bendri siekiai bei neapsakomas malonumas būnant kartu – pagrindinės sudedamosios dalys, užtikrinančios ilgalaikį emocinį ryšį.

Trikampio modelis ir R. Sternbergo teorija iš viso apibūdina 7 santykių rūšis:

- Tobula meilė.
- Beprotiška aistra.
- Beprasmiškas įsipareigojimas ir aistra.
- Nutrūkęs įsipareigojimas.
- Draugiški, intymūs ir įsipareigojantys santykiai.
- Romantiški, intymūs ir aistringi.
- Draugiški (susižavėjimas) ir intymūs.

moteris.lt

Dabar, kai matote prieš save visus santykių tipus, greičiausiai svarstote, kuris iš jų labiausiai atitinka jūsų padėtį. Perskaitykite žemiau esančius trumpus aprašymus ir išsirinkite vieną, geriausiai apibūdinantį jūsų santykius.

Dėmesio! Nežiūrėkite į rezultatus, kol neišsirinkote.

1. Jūs kartu daugiau nei keletą metų, vis dar esate artimi ir prisirišę emociškai, tačiau partneris ne visada rodo tokią pačią aistrą, kokią rodote jūs.

2. Yra stiprus seksualinis geismas ir poreikis palaikyti fizinį ir romantišką ryšį, tačiau nesate pakankamai artimi vienas kitam. Neplanuojate bendros ateities ir net nesvarstote apie ilgalaikį įsipareigojimą.

3. Jūs buvote susituokę arba gyvenote ilgą laiką kartu ir vis dar kalbate apie meilę vienas kitam. Deja, bet emocinis tarpusavio ryšys ir kažkada buvęs stiprus seksualinis geismas jau nebebus toks, koks buvo anksčiau.

4. Po daugiau nei 6 metų kartu, jūs vis dar jaučiatės įsimylėję labiau nei bet kada. Jūs išlikote artimi, seksualiai ir romantiškai harmoningi ir esate visiškai atsidavę vienas kitam bei puoselėjate savo santykius.

5. Jūs esate kartu vos keletą mėnesių ir jaučiate, kad galite suartėti, nes esate emociškai artimi. Jūs taip pat jaučiate aistringą trauką vienas kitam ir galvojate apie galimybę įsipareigoti.

6. Jūs esate įsimylėję, yra stiprus seksualinis potraukis vienas kitam. Taip pat esate artimi ir emociškai prisirišę, tačiau dar neaptarėte ateities planų ar ketinimų įsipareigoti vienas kitam.

7. Jūs jau kurį laiką esate kartu ir planuojate ilgalaikius santykius. Taip pat palaikote sveiką ir daug pasitenkinimo teikiantį seksualinį gyvenimą, tačiau nesate artimi emociškai.

Rezultatai:

1. Bičiuliški, draugiški santykiai

2. Beprotiška aistra

3. Nutrūkusi meilė

4. Tobula meilė

5. Stiprus susižavėjimas

6. Romantiška meilė

7. Beprasmiška meilė

Kaip nustatyti, kokie yra jūsų santykiai? Nesistebėkite, jei nei viena iš paminėtų kategorijų jums netinka. Jūs galite patys nustatyti, kuriame meilės trikampio taške esate.

Reikėtų nepamiršti, kad santykiai per laiką kinta. Nereikia nerimauti, jei santykiai priskiriami „nutrūkusios“ ar „beprasmiškos“ meilės kategorijai, nes trūksta intymumo, aistros ar abiejų šių dalykų.

Jeigu norite sužinote, kaip yra iš tiesų, paprašykite atliktį šį testą savo antrosios pusės. Galbūt jums teks labai nustebti sužinojus, kad partneriui santykiai atrodo pakankamai aistringi ir intymesni nei jūs manėte. Tačiau gali būti ir priešingai. Jeigu jūs galvojote, kad santykiai su partneriu tobuli, atlikus testą gali paaiškėti, kad jūsų išrinktasis taip nemano.

Jei norite, kad jūsų pora būtų laiminga, reikia išsikalbėti ir priimti tam tikrus pakeitimus. Tam, kad išmoktumėte palaikyti tvirtus ir ilgalaikius santykius prieš žengiant prie altoriaus, jums gali praversti įvairios konsultacijos, kurių metu įgysite tam tikrų įgūdžių ir žinių, kurios bus naudingos bendraujant ir sprendžiant konfliktus.

Psichologai lig šiol dar neturi tikslaus meilės apibrėžimo, tačiau, pasinaudojus trikampio teorija, galima maksimaliai pagerinti ir sustiprinti meilės saitus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis