Purios varškės spurgos (1)

Turbūt nerasite nė vieno didelio ar mažo, kas nemėgtų spurgyčių.

Populiariausi savaitės straipsniai:
- V. Baublienė: ką skaito žinomos moterys
- B. Tiškevič-Hasanova: mūsų meilės istorija - baisi kaip karas
- 2015 metų grožio tendencijos: kiek kainuoja madingiausia kūno dalis
- Sulieknėti padės arbata su cinamonu ir lauro lapais
- Sriuba su perlinėmis kruopomis ir lęšiais

Ingredientai:

450 g varškės (sausesnės);
6 valgomieji šaukštai cukraus;
3 kiaušiniai;
~ 6 valgomieji šaukštai miltų;
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
aliejaus virimui;
miltinio cukraus spurgoms pabarstyti.

Shutterstock nuotr.

Gaminame

1. Varškę mediniu šaukštu ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.

2. Į miltus beriame kepimo miltelius ir persijojant beriame juos į varškę (ne visus iš karto). Maišome mediniu šaukštu ir vėl beriame miltų, kol maišyti tešlą šaukštu pasidarys gana sunku. Tešla turi gautis lipni.

3. Giliame puode įkaitiname riebalus. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu riebalai bus per karšti, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs.

4. Šaukštą pamirkome šaltame vandenyje, juo atgnybiame nedidelį gabalėlį tešlos, drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą.

5. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

6. Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi.

Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis