Panakota su uogomis

Tiesiog aksominis desertas...

5 ar 6 porcijoms reikės:


2,5 šaukštelio želatinos

500 ml grietinėlės (35 proc.)

50 g miltelinio cukraus

1 vanilės ankšties

0,5 kg uogų – braškių, gervuogių, aviečių (nuplautų, nudžiovintų)


Gaminame


* Želatiną dubenėlyje užpilkite dviem šaukštais vandens ir palikite 10–15 min. brinkti.


* Puode storu dugnu ant nestiprios kaitros iki virimo pakaitinkite grietinėlę su cukrumi ir išilgai įpjauta vanilės ankštimi. Vanilės ankštį išimkite. Tada įmaišykite išbrinkintą želatiną.


* Kai ji ištirps, panakotos masę supilkite į indą ir palikite atvėsti. Kai atvės, įdėkite į šaldytuvą. Maždaug po 3 val. desertą dekoruokite uogomis ir ragaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis