Vengriškas aguonų štrudelis

Įprastai štrudelis kepamas su obuolių įdaru. Šis purus skanėstas – su aguonomis. Įdomus receptas saldumynų mėgėjams.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Aktorės, kurios ir nebūdamos gražuolės sulaukė sėkmės
- Kaip pagal fengšui sutvarkyti svetainę, kad joje vyrautų harmonija
- Kaip namų priemonėmis išvalyti plyteles, veidrodžius, iššveisti tualetą etc.
- 20 dalykų, kuriuos kiekviena moteris turi išbandyti sekse
- Vištienos kepsniai su sūriu

Tešlai reikės:

400 g miltų,
200 g sviesto,
50 g cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
2 trynių,
180 g grietinės,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 arbatinių šaukštelių citrinų žievelių.

Įdarui reikės:

100 g aguonų,
3 valgomųjų šaukštų karšto pieno,
2 valgomųjų šaukštų romo,
50 g cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
80 g razinų be sėklų,
1 trynio,
1 citrinos žievelių.

Aptepui reikės:

1 trynio,
2 valgomųjų šaukštų pieno,
1 valgomojo šaukšto aguonų.

Kaip gaminti

* Dubenyje gerai išmaišykite kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, trynius, citrinų žieveles ir grietinę.

* Į dubenį su šiuo mišiniu įsijokite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą. Ji bus ganėtinai minkšta. Padėkite ją 1 val. į šaldytuvą.
* Razinas perliekite verdančiu vandeniu ir nudžiovinkite.

* Įdarui dubenyje užpilkite aguonas karštu pienu, išmaišykite. Sukratykite razinas, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žieveles, įpilkite trynį ir romą. Viską gerai išsukite.

* I variantas. Padalykite tešlą į 4dalis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4 stačiakampius, patepkite juos vienodu sluoksniu aguonų įdaro ir suvyniokite kiekvieną į vyniotinį.

II variantas. Iš tešlos iškočiokite 4 apskritimus – 2 didesnius ir 2 mažesnius. Apskritimus iš tešlos lengvai išspausite su skirtingo dydžio dubenėliais arba nusegamos kepimo formos šonais. Didžiojo apskritimo kraštus ratu įpjaukite po 5 cm (lyg darytumėte saulės „spindulius“). Viduryje paskleiskite įdaro. Ant jo uždėkite mažąjį apskritimą. Palei jo kraštus ant apatinio apskritimo irgi uždėkite įdaro. Apatinio pagrindo „spinduliukus“ švelniai timptelėkitė ir prilipdykite prie mažojo apskritimo. Tokiu pat būdu suformuokite ir antrąjį kepinį.

* Kepinių viršų patepkite su pienu išplaktu tryniu, užberkite trupučiu aguonų ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30 min. Iškeptą galima pabarstyti miltiniu cukrumi.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis