Pyragas „Spragtukas“ - su šokoladu ir riešutais

Ar esate girdėję apie pyragą „Spragtukas“? Gal kur nors ragavote, o gal kepate namuose?

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Organizmą valanti arbata ir -5 kg per 3 dienas
- Antroji Stalino žmona – nusižudė ar buvo nužudyta? (FOTO)
- J. Morkūnas: 3 dalykai, kurių reikia, kad renginys būtų geras
- Horoskopas 09.04-11: dėmesys – darbui, bet nevalia užmiršti ir romantikos
- Baltojo šokolado tinginys

Pasirodo, šis pyragas turi gal 10 versijų (bent jau panašų kiekį radau internete). Aš bandžiau surasti receptą, kuris labiausiai primintų pyragą, kuriuo Lietuvoje prekiauja „Čili pica“. Šokoladinį su gana traškiu, tuo pat metu burnoje tirpstančiu riešutiniu pagrindu. Aptikau vieną rusišką receptą, kuris man iš išvaizdos labiausiai priminė mano įsivaizduojamą desertą, tačiau reikalavo baltojo šokolado ir buvo šviesios spalvos. Aš nusprendžiau naudoti juodąjį šokoladą, o į pagrindo tešlą įberti kakavos. Net nesitikėjau, kad rezultatas bus toks puikus. Skonis išties - kaip pyrago, kurio galima užsisakyti kavinėse! Neturėjau prie ko prikibti - tiesiog šokoladinis gėris!

g-blogas.lt nuotr.
Pagrindui reikės:

3 kiaušinių;
3 trynių;
170 g cukraus;
3 v.š. miltų;
1 v.š. kakavos;
90 g maltų lazdyno riešutų;
90 g maltų migdolų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kremui:

500ml riebios grietinėlės plakimui;
3 kiaušinių baltymų;
200 g juodojo šokolado;
100 g cukraus;
10 g želatinos miltelių.

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Kepimo popieriumi išklojame 26cm skersmens tortinę.

* Pilnus kiaušinius suplakame su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišome miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilame į paruoštą tortinę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį. Iškepus paliekame atvėsti.

* Želatiną išbrinkiname šlakelyje grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakame su cukrumi.

* Šokoladą ištirpiname ir paliekame atvėsti.

* Baltymus standžiai išplakame ir sumaišome su plakta grietinėle.

* Po turputį į kremą įsukame atvėsusį šokoladą.

* Želatiną ištirpiname garų vonelėje (tik neužverdame), paliekame pravėsti, kad nebūtų karšta ir greitai, elektriniu plakikliu, įmaišome į šokoladinį grietinėlės kremą.

* Skystą masę supilame ant šalto, iškepusio pyrago pagrindo. Pastatome į šaldytuvą 5-6 valandoms.

* Papuošiame ir skanaujame

Skanaus, Gabrielė.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis