Tiršta pomidorinė sriuba

Tiršta, soti ir su rūgštele sriuba.

Savaitės populiariausi straipsniai:
- 51 kg numetusios L. Tamulytės-Stončės patarimai lieknėjančioms
- Garsioji auklė laimę rado tik ketvirto vyro glėbyje
- Liaudiškos priemonės, kaip kovoti su celiulitu
- Kauno gatvės mada ir madingiausios šio sezono spalvos (FOTO)
- Horoskopas 06.19-26: kokiems Jūsų veiksmams žvaigždės bus palankios?
- Bulviniai blynai su ypatingu padažu

Reikės:

vištienos krūtinėlės;
1 didelio svogūno;
1 didelės morkos;
1 stiklainio konservuotų pomidorų (man skaniau, su tokia rūgštele, išeina su marinuotais, o ne tais kur būna savo sultyse);
kelių saujų ryžių;
pusės kubelio vištienos sultinio;
druskos;
kelių juodųjų pipirų ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų;
kelių lauro lapų;
aliejaus;
grietinės.

Paruošimas:

* Vištienos krūtinėlę nuplauname, dedame į puodą ir užpilame vandeniu, kad gerai apsemtų. Įberiame žiupsnelį druskos, įdedame lauro lapus, pipirus ir verdame maždaug pusvalandį.

* Kol verda vištiena, smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, sutarkuojame morką, nulupame odeles pomidorams. Tada į įkaitintą keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir dedame svogūnus, morkas ir pomidorus. Troškiname, kol pomidorai išsileidžia, o morkos suminkštėja.

* Iš puodo išimame vištieną, į jį suberiame ryžius ir supilame visą masę iš keptuvės. Verdame dar 15-20 min., kol išverda ryžiai. Tam, kad būtų sočiau, aš dažnai susmulkinu vištienos krūtinėlę ir sudedu ją atgal į sriubą.

* Valgant galima pagardinti grietine. Skanaus!

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis