Bulviniai blynai su ypatingu padažu

Šie blynai tikrai nėra kažkuo ypatingi, kitokie ar nepaprasti. Esu tikra, kad daugelis juos kepa būtent šitaip ir jokio dviračio išrasti aš nesiruošiu. Receptas patikimas, skanus, sotus, tad ko daugiau reikia?

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- M. A. Pavilionienė: dėl amžiaus išgyvena tie, kurie neturi daugiau dėl ko gyventi
- Kokie akmenys Jums tinka pagal Zodiaką
- 3 vasariški ir visuomet madingi raštai
- 10 dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurios trukdo sukurti laimingus santykius
- Vištiena sūrio patale

Iš esmės, šio patiekalo žvaigždė yra padažas. Gaivus, lengvas ir labai tinkantis grietinei pakeisti (idėja – iš virtuvės mitų griovėjų knygos). Manasis džiaugėsi nauju atradimu prie bulviniu patiekalų, o aš patenkinta tepiau kremą ant trapučio. Tas labiausiai ir žavi – šio avokado kremo universalumas. Tiks ir kaip mirkalas įvairioms duonos lazdelėms, puikiausiai pakeis užtepėlę ant juodos duonos ir t.t. Jei tieksite ant stalo, o ne valgysite iškart, reiktų nepamiršti pašlakstyti citrinų sultimis – tai gelbsti avokadą nuo spalvos pokyčių.

2 porcijoms (~8 blynai) reikės:

  • 4-5 nemažų bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako galvutė
  • druska, pipirai
  • aliejaus kepimui

Kremas:

  • 1 prinokęs avokadas
  • 180 g varškės 9%
  • 3 v.š. grietinės
  • jei norisi žiupsnelis druskos, pipirų

Kaip gaminti

* Pirmiausia pasiruošiau kremą: nuluptą avokadą blenderiu sutryniau su varške ir grietine iki vientisos masės. Bėriau prieskonius ir išmaišiau. Sandariame indelyje palaikiau šaldytuve, kol kepiau blynus.

* Bulves ir svogūną sutarkavau vidutinio smulkumo tarka. Įmušiau kiaušinį, įtraiškiau (gerai skamba) česnako galvutę, pagardinau prieskoniais ir gerai išmaišiau. Maždaug po šaukštą masės dėjau į įkaitusį aliejų ir kepiau kol abi pusės gražiai parudavo.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis