Citrininis pusryčių pyragas

Mintis iškepti šį pyragą kilo benaršant po mėgstamą maisto gaminimo tinklaraštį, kur radau citrininio kepinio su aguonomis receptą. Aguonų nemėgsta mano vyriškis, bet valgo razinas ir džiovintas spanguoles. O aš mėgstu avižinius dribsnius ir įvairias sėklas: moliūgo, sezamo ir t.t.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- I. Norkutės-Žvinienės gulimoji dieta: per savaitę - minus 2 kg
- Astrologė Rima: Merkurijus Dvyniuose - naujienų lietus
- Karalienių grožio paslaptys ir jaunystės receptai
- Trupininis obuolių pyragas

Todėl aguonas pakeičiau džiovintomis uogomis, dalį miltų – avižiniais dribsniais. Papildomai įbėriau neseniai nusipirkto sėklų mišinio. Rezultatą matot. Jis, sakyčiau, labai vykęs – prie nesaldaus kepinio dera salstelėjęs citrininis glajus.

Reikės:

puodelio miltų;
pusės puodelio avižinių dribsnių;
3 šaukštų įvairių sėklų mišinio;
1/4 šaukštelio druskos;
šaukštelio kepimo miltelių;
šaukštelio vanilinio cukraus;
tarkuotos citrinos žievelės;
saujos razinų;
saujos džiovintų spanguolių;
170 gramų sviesto
3/4 puodelio cukraus pudros;
3 kiaušinių;
1/4 puodelio pieno.

Glajaus sudedamosios dalys:

vienos citrinos sultys;
cukraus pudros (pagal skonį).

Kaip gaminti:

* Viename dubenyje sumaišiau miltus, avižinius dribsnius, sėklas, druską, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir karštu vandeniu nuplikytas spanguoles bei razinas.

* Kitame maišytuvu iki purios masės išplakiau kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra. Tuomet į gautą masę po vieną mušiau kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydama.

* Į sviesto masę per tris kartus sudėjau miltus, per du kartus supyliau pieną. Pradėti ir baigti reikia miltais (miltai, pienas, miltai, pienas, miltai). Maišyti reikia tik tol, kol nebesimato sausų produktų.

* Tešlą supyliau į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir maždaug 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepiau apie valandą.

* Kol pyragas kepė, pasidariau glajų – citrinos sultis sumaišiau su 5 šaukštais cukraus pudros. Tam, kad masė būtų vientisesnė, mišinį pusę minutės pašildžiau mikrobangų krosnelėje.

* Iškepusį pyragą aptepiau glajumi ir turėjau palikti atvėsti, tačiau neištvėrusi prapjoviau. Pyragas gardus dar šiltas, bet geriausias kitą dieną, kai susigeria citrininis glajus.

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis