Šaltalankis - ir lytiniam aktyvumui gerinti

Šis daugiausia vitaminų ir biologiškai aktyvių medžiagų turintis augalas, kaip vaistas buvo žinomas senovės Egipte, Graikijoje, juo gydėsi senieji Sibiro gyventojai, jis taip pat buvo naudojamas Tibeto medicinoje.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Organizmą valanti arbata ir -5 kg per 3 dienas
- Antroji Stalino žmona – nusižudė ar buvo nužudyta? (FOTO)
- J. Morkūnas: 3 dalykai, kurių reikia, kad renginys būtų geras
- Horoskopas 09.04-11: dėmesys – darbui, bet nevalia užmiršti ir romantikos
- Baltojo šokolado tinginys

Šaltalankių vaisiuose yra karotino, C, E, F, PP ir B grupės vitaminų, folio rūgšties, gliukozės, sacharozės, riebalų, geležies, boro, mangano, organinių rūgščių, rauginių medžiagų.

Šaltalankių vaisiuose - ypač daug vitamino E, saugančio organizmą nuo senėjimo, ir vitamino F, reguliuojančio medžiagų apykaitą. Šaltalankis - tai profilaktinė priemonė prieš insultą, infarktą, jis atstato organizmą po ligų ir psichinių bei fizinių pervargimų, didina vyrų lytinį aktyvumą (prostatos veiklą).

Šaltalankių aliejus taip pat yra efektyvi išorinė priemonė odai gydyti nudegus pliaže ar buityje, nušalus, iššutus, nutrynus bei atsiradus mažoms žaizdelėms. Dažniausiai vartojamos šaltalankių vaisių sultys ir aliejus - būtent šie produktai turi daugiausia gydomųjų savybių. Šaltalankių sultys gerina virškinimą, saugo nuo trombozės, stiprina plaukų šaknis ir yra laikomi viena geriausių avitaminozės profilaktikos bei gydymo priemonių.

Nedidelis kiekis (po pusę stiklinės per dieną) sulčių, veikia raminamai, šalina fizinį ir protinį nuovargį, gerina regėjimą, reguliuoja medžiagų apykaitą, padeda gyti opoms, mažina arterinį kraujospūdį. Sergantiems uždegiminėmis burnos gleivinės ligomis patariama gydytis tokiu mišiniu: lygiomis dalimis sumaišyti morkų ir šaltalankių sulčių, įdėti šaukštelį medaus, gerai išmaišyti ir skalauti burną.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis