Kaip išgyventi širdies priepuolį, jei esate vienas

Kardiologai sako, kad jei kiekvienas iš mūsų šia informacija pasidalintume su 10 žmonių, kiekvienas išgelbėtume maždaug po vieną gyvybę.

Dažnai nutinka taip, kad širdies priepuolis ištinka žmones, kai šie būna vieni, ir nebūna kam pagelbėti. Jei staiga pajautėte, kad jūsų širdis ėmė mušti „neteisingu“ ritmu, ir, regis, tuoj apalpsite, laiko pagelbėti sau turite maždaug 10 sekundžių.

Visos širdies priepuolio aukos gali (arba galėjo) sau padėti. Tačiau dažniausiai nežinojo kaip. Todėl, pajutę negerus simptomus, privalote pradėti kosėti – daug kartų ir labai stipriai. Kaskart prieš kostelėdami giliai įkvėpkite. Kosulys turi būti gilus ir ilgas, lyg norėtumėte kažką iškosėti giliai iš krūtinės.
Kosulys turi kartotis kas 2 sekundes ir nedarykite pertraukų. Taip privalote kodėti, kol atvyks greitoji medicinos pagalba, arba kol širdis nepradės normaliai mušti.

Gilus įkvėpimas leidžia deguoniui patekti į plaučius, o kosulio sukelti spazmai „suspaudžia“ širdį ir priverčia kraują cirkuliuoti (širdies priepuolis pasireiškia tuomet kai kraujo srautas kartu su deguonimi negali pasiekti širdies). Taigi, spaudimas į širdį padeda jai pasiekti normalų ritmą. Tokiu būdu širdies priepuolio auka gauna papildomo laiko – sulaukti gydytojų pagalbos ar nuvykti į ligoninę.

Papasakokite apie tai kaip įmanoma didesniam artimųjų ratui – tai gali išgelbėti jų gyvybes!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis