Roko balades trauks balsingiausi šalies rokeriai

Vilniaus paveikslų galerijos kieme griaudės legendiniai roko kūriniai. Koncerto „Roko baladės“ scenoje susitiks bene balsingiausieji Lietuvos rokeriai Povilas Meškėla, Jeronimas Milius ir Česlovas Gabalis, o jiems akompanuos ambicingų projektų nevengiantis Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

„Metallica“, Ozzy Osbourne‘as, „Queen“, Bryanas Adamsas, „Deep Purple“, „Foreigner“, „Depeche Mode“, „Tears for Fears“ – šie vardai žinomi ne tik aistringiems melomanams, bet ir itin muzika nesidomintiems tautiečiams. Klasika tapę šių grupių kūriniai pritariant novatoriškajam LVSO suskambės keliskart galingiau, neabejoja vienas koncerto dalyvių P.Meškėla. „Pasakysiu trumpai: koncerte skambės tai, kas yra tikra, gražu ir galinga“, – reziumuoja dainininkas.

Šiais metais naują albumą „Nepasiduok“ su grupe „Rojaus Tūzai“ išleidęs dainininkas neslepia, kad koncertuoti su orkestru – visuomet yra didelis iššūkis net ir tokiam patyrusiam scenos vilkui kaip jis. Tačiau šiuo atveju daug kas priklauso ne tik nuo pačių muzikantų ir dainininkų, bet ir nuo aptarnaujančio personalo, o ypač – nuo garso operatorių. 

„Pasakysiu trumpai: koncerte skambės tai, kas yra tikra, gražu ir galinga“, – reziumuoja Povilas Meškėla
„Pasakysiu trumpai: koncerte skambės tai, kas yra tikra, gražu ir galinga“, – reziumuoja Povilas Meškėla
Organizatorių archyvas

„Laimei, technika gerokai patobulėjo, o ir žmonių, sugebančių ją suvaldyti, irgi dabar yra nemažai. Koncertuojant su orkestru yra svarbiausia, kad jo neužgožtų elektriniai muzikos instrumentai. Gitaros džeržgėjimas neturi užgožti obojaus solo partijos, privalo girdėtis visi instrumentai – nuo fleitos iki smuiko. Ir jeigu visa tai yra įgyvendinama, reiškia muzika suskambėjo, koncertas pavyko“, – sako žinomas dainininkas, kuris pastaruoju metu ir pats neretai organizuoja didžiulius renginius ir koncertus.

Jeronimą Milių, kuris koncerte atliks „Deep Purple“ „Mistread“, „Kansas“ „Dust in the wind“ ir kt. kūrinius, Povilas dabar vadina vienu geriausių savo draugų, nors kažkada buvo jo mokytojas. „Dabar mes esame draugai, nors mokytojo ir mokinio santykiai išliko. Tik dabar ne tik jis iš manęs, bet ir aš iš jo mokausi. Mūsų santykiai puikūs, kartu galime ne tik pasikalbėti, bet ir patylėti“, – vienam talentingiausių savo mokinių ir scenos partnerių komplimentų negaili „Rojaus tūzų“ dainininkas. 

Scenos senbuvis Česlovas Gabalis – taip pat geras P.Meškėlos bičiulis, kurį visada smagu susitikti bendruose renginiuose. Č.Gabaliui patikėta atlikti kanadiečių dainininko B.Adamso kūrinius. Jie bene labiausiai tinka jo balsui – juk ne veltui atlikėjas vadinamas lietuviškuoju B.Adamsu.

Č.Gabaliui patikėta atlikti kanadiečių dainininko B.Adamso kūrinius
Č.Gabaliui patikėta atlikti kanadiečių dainininko B.Adamso kūrinius
Organizatorių archyvas

Koncerto kulminacija turėtų tapti visų trijų rokerių kartu atliekami kultiniai kūriniai: „Depeche Mode“ „Personal Jesus“, „Metallica“ „Enter Sandman“ ir B.Adamso „All for love“.

Koncertas „Roko baladės“ su P. Meškėla, Č. Gabaliu ir J. Miliumi bei LVSO orkestru, tą vakarą diriguojamu jauno dirigento Ričardo Šumilos birželio 8 d., Vilniaus paveikslų galerijos kieme.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis