5 makiažo pasiūlymai ateinančiam sezonui

Rudeniop vizažistai siūlo nebijoti sodresnių spalvų, ryškinti ir lūpas, ir akis. Neabejotina sezono favoritė bus violetinė spalva, taip pat vyraus burgundiško vyno, melsvi atspalviai ir sidabrinis žvilgesys. Plačiau apie tai pasakoja profesionali grimo meistrė Jolanta Sargautytė.

Grimo meistrė J. Sargautytė sostinės grožio salone „Alondž“ pristatė atnaujintą „Avon“ dekoratyvinės kosmetikos liniją. Ji papasakojo apie naujausias artėjančio rudens grožio tendencijas. Vizažistės modeliais tapo trys žinomos Lietuvos moterys – dainininkė Elena Puidokaitė (Atlanta), modelis Vaida Grikšaitė-Česnauskienė ir renginių organizatorė Laura Tamulaitytė.

Taip pat skaitykite:
E. Skrolytė: stengiuosi nesielgti su savimi kaip su šiukšliadėže
6 šukuosenos banguotiems plaukams
Madingas pedikiūras pagal jūsų charakterį

Naudingus patarimus apie kosmetiką ir madingiausias spalvas dalijusi grimuotoja J. Sargautytė akcentavo, kad šį rudenį makiažo kūrėjai rekomenduoja išbandyti įvairius įvaizdžius: ryškias lūpas ar akis, natūralumą ar blizgesį. Tačiau norint sukurti madingą įvaizdį, svarbu ne tik išmanyti tendencijas, bet ir žinoti, kaip tinkamai dažytis bei pasirinkti tokias priemones, kurių tekstūra ir spalvos padėtų pasiekti norimą rezultatą.

Modeliams buvo kuriami 3 skirtingi ir madingi makiažai
Modeliams buvo kuriami 3 skirtingi ir madingi makiažai
Organizatorių archyvas

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien mano modeliais tapo būtent šios moterys, ryškiai besiskiriančios viena nuo kitos savo tipu. Tai padės geriau atskleisti rudens sezono madingiausius įvaizdžius. Juolab kad Elena, Vaida ir Laura ne tik gražios, bet veiklios ir socialiai atsakingos jaunos moterys, tapusios šių metų „Avon moterų bėgimo“, skirto kovai su krūties vėžiu, ambasadorėmis. Tokios moterys jau savaime yra žavios“, – pristatymo metu kalbėjo J. Sargautytė.

Grimo meistrė Jolanta Sargautytė
Grimo meistrė Jolanta Sargautytė
Organizatorių archyvas

Renginio metu grimo meistrė išskyrė penkis makiažo tipus, tiksiančius ateinančiam rudeniui:

Romantiškas griežtumas
Pasak vizažistės, šio makiažo spalvų gamoje pinasi pilka ir sidabro spalva. Kuriamas griežtos aristokratės įvaizdis: aštri skruostikaulių linija, šaltos akys, o pagrindinis akcentas suteikiamas ryškioms lūpoms. Būtent šis makiažas renginio metu buvo sukurtas renginių organizatorei Laurai Tamulaitytei.

Renginio metu grimo meistrė J. Sargautytė pasakojo apie makiažo naujienas
Renginio metu grimo meistrė J. Sargautytė pasakojo apie makiažo naujienas
Organizatorių archyvas

Žaisminga elegancija
Šis įvaizdis buvo sukurtas Elenai Puidokaitei. Čia svarbiausia skaisti oda ir šviesios, sodrios šešėlių spalvos. „Kuriant makiažą užteks kelių pustonių paletės, tai šalti melsvi, jūros vandens atspalviai. Lūpos privalo švytėti, o akių šešėliai ant vokų turi būti išlieti tarsi akvarele: nuo šviesiausio iki tamsiausio tono“, – teigė J. Sargautytė.

Urbanistinis siautulys
Šaltų spalvų dūminės akys, aukšta skruostikaulio linija, sodrios, bet neryškios lūpos. Dūminių akių makiažą galima sušvelninti žėrinčios pudros potėpiais. „Jei pačioms atrodys, jog juodos ar pilkos spalvos šešėliai per ryškūs, minkštesnį efektą išgausite pasirinkusios šlapios žemės tonus“, – makiažo subtilybėmis dalijosi meistrė. Laurą Tamulaitytę papuošus šiuo makiažu, baigiamaisiais potėpiais buvo padailintos lūpos. Šiuo makiažu buvo papuošta Vaida Grikšaitė-Česnauskienė.

Modeliais tapo žinomos ir veiklios moterys:  renginių organizatorė Laura Tamulaitytė, dainininkė Elena Puidokaitė (Atlanta), modelis Vaida Grikšaitė-Česnauskienė
Modeliais tapo žinomos ir veiklios moterys: renginių organizatorė Laura Tamulaitytė, dainininkė Elena Puidokaitė (Atlanta), modelis Vaida Grikšaitė-Česnauskienė
Organizatorių archyvas

Sodrus nuogumas
Anot J. Sargautytės, niekur nedingo ir „nude“ makiažo tema. Švariam ir gaiviam, bet kokio atspalvio veidui tiks akių makiažas, kuriam žaismingumo suteikia garstyčių spalva. Garstyčių spalvos akcentai ties akies obuoliuku paryškins akių spalvą. Skruostus reikėtų rausvinti persiko spalva, o lūpų makiažui naudoti intensyvesnius, šaltus atspalvius.

Po makiažo 3 žinomos moterys suspindėjo nauju įvaizdžiu
Po makiažo 3 žinomos moterys suspindėjo nauju įvaizdžiu
Organizatorių archyvas

Modernus jausmingumas
Dvasingiausios spalvos – violetinės – šį rudenį makiažo paletėje nemažai. Dailindamos akis violetinės spalvos šešėliais, žvilgsniui suteiksite rafinuoto paslaptingumo. Pasirinkusios šios spalvos tonus lūpoms, tapsite nesuvaldomos energijos skleidėja. „Ir vis tik, – pripažįsta J. Sargautytė, – šie atspalviai tinka merginoms ir moterims, kurios nestokoja pasitikėjimo savimi.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis