Paukštienos šašlykai su morkom

Ir mėsą, ir morkas marinuokite kartu – iškart paruošite ir puikaus garnyro. Vietoj morkų galima marinuoti didesniais gabaliukai supjaustytas saldžiąsias paprikas.

Taip pat skaitykite:
- Pyragas su sūriu ir svogūnais
- Mėsos troškinys su slyvomis ir daržovėmis
- Dietinis obuolių pyragas

Kiti receptai:
- Rūgštynių sriuba
- Maskarponės pyragas su obuoliais
- Makaronai sūrio padaže ir traškia plutele

Reikės:
0,5 kg kalakutienos arba vištienos filė,
2 šaukštų sojų padažo,
100 ml alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto baltojo vyno acto,
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 morkų.

Kaip gaminti
* Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio gabaliukais.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite storokais griežinėliais.
* Dubenyje sumaišykite sojų padažą, vyno actą, aliejų, pipirus. Sumeskite mėsos gabaliukus bei morkų griežinėlius, pamaišykite ir palikite šaldytuve marinuotis trumpiausiai – apie 40 min., dar geriau – 3-4 val.
* Mėsą su morkomis glaudžiai, be tarpų suverkite ant iešmų. Kepkite pavartydami virš kaitrių žarijų, kol mėsa prie iešmo nebebus rausva.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis