Populiariausi straipsniai:
- R. Polanskis: tragiška žmonos ir negimusio kūdikio netektis, kaltinimai satanizmu ir 13-metės išprievartavimu
- Horoskopas spalio 9-16: laukia nelengva savaitė
- Kokius megztukus rinksimės šį sezoną
- Varškės apkepas kiek kitaip
- Tinginių „Napoleonas“
Ingredientai:
800 g jautienos nugarinės;
100 g sviesto;
40 g brandinto su mėlynuoju pelėsiu ožkų pieno sūrio;
1-2 šaukštelis prieskoninių žolelių mišinio;
8 bulvės;
1-2 sauja petražolių (pagal skonį);
druskos, pipirų, aliejaus.

Gaminimo eiga:
* Sviestą sutarkuokite burokine tarka. Trečdalį sviesto (20 g) sumaišykite su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Sviestą ir sūrį trinkite šakute, kol masė pasidarys vientisa.
* Likusį sviestą pagardinkite prieskoninių žolelių mišiniu ir gerai išmaišykite. Abi prieskoninio sviesto rūšis atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
* Bulves su lupena gerai nuplaukite ir sudėkite ant skardos. Ant bulvių pabarstykite tarkuoto česnako, smulkintų petražolių, druskos, pipirų, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir kiškite skardą su bulvėmis į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių. Bulves kepkite, kol suminkštės ir apskrus, apie pusvalandį.
* Bulvėms baigiant kepti, jautieną supjaustykite maždaug 170 - 200 g kepsniais. Pabarstykite juos pipirais ir iškepkite sausoje keptuvėje, kepant apibarstykite druska.
* Kepsnius dėkite į lėkštes. Kol karšti, ant jų uždėkite gabalėlį prieskoninio sviesto. Šalia patiekite orkaitėje keptas bulves su lupena.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!