Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus. Dalinuosi.
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

26 cm. apvaliai formai (naudojau stiklinę)

Pagrindui:

1 kiaušinis
100 g cukraus
50 g šalto sviesto
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

600-700 g kubeliais pjaustytų obuolių
100 g razinų
20 g sviesto
50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
20 g krakmolo
40 ml vandens
30 g migdolų plokštelių
2 v.š. citrinos sulčių

Medaus užpilui:

70 g rudojo cukraus
15 g sviesto
2 v.š. medaus
35 ml pieno

Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą.

* Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.

* Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

* Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldi ir šildanti moliūgų sriuba

Šildanti, saldi, skani moliūgų sriuba.

Bulvių plokštainis, pagardintas sūriu (4)

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Minkštos mielinės spurgos

Tokias amerikietiškas spurgas jau labai seniai norėjau išbandyti. Išmėginau keletą receptų, o kepiau gal keturis ar penkis kartus, kol gavosi daugmaž, kaip norėjau.

Netradicinis ir labai skanus obuolių pyragas (13)

Šį kartą išbandžiau kitokį obuolių pyragą! Rekomenduoju - labai netradicinis ir skanus kepinys!

Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Šiandien norėčiau pasidalinti iš ties labai skanios sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlės receptu. Receptas labai paprastas, laiko užima nedaug, tad jei sulauksite netikėtų svečių, užtepėlėi pagaminti sugaišite tik kelias minutes!

Pyragas „Angelo ašaros“

„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! Ogi todėl.

Ypatingasis spanguolių džemas

Jis puikiai dera su puskiečiais ir naminiais varškės sūriais, paukštienos kepsniais, su mielinėmis bandelėmis ir sluoksniuotos tešlos obuolių pyragu.

Kaip išvirti skanų ir tvirtą obuolių sūrį (6)

Kai sunokę antaniniai obuoliai iš sodo atnešami į namus, šeimininkės iš jų ruošia sūrį. Tiesa, tai trunka ilgai ir reikalauja kantrybės, tačiau dėl tokio skanėsto verta pasistengti.

Naminiai varškės sūreliai – vos per pusvalandį (3)

Mano 1,8 metų dukra labai mėgsta kaulyti sūrelių. Kadangi aš pati mėgstu juos su visokiais priedais, truputį graužė sąžinė, kad vaikas valgo sūrelius su įvairiais kvapikliais ir stiprikliais. Tad ilgai besiruošusi tiesiog padariau jai naminių sūrelių ir rezultatas nenuvylė nei jos, nei manęs.

Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu

Daugelį atbaido vištienos krūtinėlės, nes pasak jų, gaunasi "sausas" patiekalas. Jei tik jos neperkepsite, ji bus sultinga ir skani, štai ir visa "paslaptis". Be to, man patinka, kad ji greitai paruošiama ir virtuvėje nesugaištama daug laiko.