Aštriai marinuoti agurkėliai

Saldžiarūgščių ir aštrokų agurkėlių receptas.

Kaip rašoma recepte, cukraus kiekio neišsigąskite, nes marinato nereikia kaitinti, todėl čia tam, kad agurkėliai išsilaikytų per žiemą. Sumažinti cukraus kiekį galite tuo atveju, jei planuojate juos suvartoti per kelis mėnesius.

Reikės:

2 kg agurkėlių;
4 v.š. druskos;
700 g cukraus;
1,5 stiklinės acto;
7 v.š. aliejaus;
1 v.š. maltos aštrios paprikos miltelių (dėjau stambiai grūstos);
2 česnako galvučių.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Nuplautus agurkėlius supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val. Kelis kartus permaišykite, per tiek laiko atsiras skysčio.

* Kitam inde sumaišykite cukrų, actą, aliejų, paprikas ir griežinėliais pjaustytą česnaką.

* Po 6 val. supilkite marinatą ant agurkų ir palikite 12 val. Kelis kartus permaišykite, kad cukrus ištirptų ir marinatas vienodai įsigertų į agurkus.

* Po 12 val. sudėkite agurkėlius į stiklainėlius, užpilkite marinatu ir laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

P.S. iš to kiekio gavau apie 2 litrus pilnai pridėtų stiklainių.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis