Amžinas klausimas: kas turi mokėti pasimatymų metu. APKLAUSA

Lietuvoje vyrai ir moterys per pirmuosius pasimatymus vadovaujasi panašiomis vertybėmis.

Skaitomiausi straipsniai:
- Kaip priversti orchidėją žydėti?
- Įvaizdį pakeitusi Edita (32 m.): labai norėjau tapti moteriškesnė
- R. Polanskis: tragiška žmonos ir negimusio kūdikio netektis, kaltinimai satanizmu ir 13-metės išprievartavimu
- J. Statkevičius: o pameni, kai man buvo sunku, ir tu paskolinai 30 Lt...
- Obuolių pyragas su traškia morengine plutele

Beveik du trečdaliai jų yra įsitikinę, kad vyras turėtų padengti visas pasimatymų išlaidas, atskleidžia pažinčių svetainės organizuotas tyrimas. Tačiau jo dalyviai atskleidė, kad atsiskaitymas už maistą ar gėrimus ne visada įvyksta sklandžiai.

„Pinigų turėjau kortelėje, o kavinėje buvo galima atsiskaityti tik grynaisiais. Teko prašyti, kad mergina sumokėtų ir už mane. Tuomet pasijuokėm, kad neišvengsim antrojo pasimatymo. Jo metu nusivedžiau ją į naują madingą restoraną, bet situacija pasikartojo – vėl negalėjau atsiskaityti kortele. Galvojau, kad sudegsiu iš gėdos, o ir mergina jau nebuvo supratinga – išsityčiojo, kad esu išnaudotojas. Visgi, viską pasukau taip, kad susitikinėjam iki šiol“, – pasakojo vienas iš tyrimo dalyvių.

Kitas respondentas pasidalino, kad per pirmąjį pasimatymą buvo suimtas policijos, nes nežinodamas bandė atsiskaityti padirbta kupiūra. Moterys prisipažino, kad joms nemaloniausia, kai vyras paprašo pavaišinti alkoholiu ar piktinasi, kai reikia palikti arbatpinigių aptarnaujančiam personalui.

„Modernios moterys yra emancipuotos, savarankiškos ir vyro noras padengti jos sąskaitos dalį gali jas įžeisti. Tačiau taip elgdamasis vyras demonstruoja, kad gali būti šeimos maitintojas. Tai savotiška galimybė patikrinti, kaip pora pasiskirstys šeimyniniais vaidmenimis – kas norės turėti daugiau galios, o kas bus linkę iššūkius spręsti dviese“, – sako pažinčių svetainės flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas.

Tyrime tik kas trečias respondentas pasisakė už lyčių solidarumą. Šią poziciją labiau palaiko vaikinai ir merginos iki 30 metų. Vyresni respondentai yra įsitikinę, kad per pasimatymus finansinę atsakomybę turi prisiimti vyrai.

Pusė apklaustų vyrų ir moterų nurodė, kad stipriajai lyčiai sumokėti sąskaitas yra paprasčiausiai džentelmeniška. Kas trečias vyras dar pridūrė, kad patinkančioms merginoms nieko negaila. 45 proc. dailiosios lyties atstovių nurodė, kad taip vyras parodo savo rimtus ketinimus ir nėra šykštus.

Situacija nepasikeičia ir tuomet, kai poros santykiai tampa rimtesni ar net perauga į santuoką. Kas antras respondentas tvirtinta, kad ir tuomet visų pasimatymų metu vyras turi sumokėti už antrąją pusę. Ketvirtadalis apklaustųjų mano, kad taip vyras turėtų elgtis tik kartais. Trečdalis teigia, kad poroje yra lygios teisės ir įsipareigojimai, todėl moterys turėtų padengti savo sąskaitos dalį.

Tyrime dalyvavo 2066 moterys ir vyrai, antrosios pusės ieškantys bent vienoje lietuviškoje pažinčių svetainėje. Respondentų amžius: 18–65 metai. Tyrimas atliktas 2014 m. rugsėjį-spalį.


Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis