Smėlinės tešlos žiedai su riešutais

Trapūs sausainiai, puikiai tiks prie puodelio kavos. Man gavosi 3 skardos, formytės skermuo 5 cm, viduriuko - 2 cm.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- B. Tiškevič-Hasanova: mūsų meilės istorija - baisi kaip karas
- 2015 metų grožio tendencijos: kiek kainuoja madingiausia kūno dalis
- E. Aukštakalnytė-Hansen: kuo kinų tėvų vaikų auklėjimo metodai yra geresni už vakariečių
- Kalanetikos pratimai krūtinei padailinti
- Sriuba su perlinėmis kruopomis ir lęšiais

Produktai:

200 g sviesto (kambario temperatūros)
130 g cukraus pudros
350 g miltų
2 kiaušiniai (+ 1 aptepimui)
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
0,5 a.š. kepimo miltelių
maždaug 65 g riešutų (pagal skonį, aš naudojau migdolus)

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

1. Riešutus smulkiai sukapojame ir lengvai apkepiname (susmulkinau blenderiu, su specialiu indeliu).

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame.

3. Sviestą, kiaušinius, cukraus pudra, druską,vanilinį cukrų išsukame kol cukrus ištirps.

4. Dedame persijotus miltus ir greitai užminkome tešlą. Dedame ją į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

5. Stalą gerai pabarstome su miltais ir iškočiojame tešlą kad būtų maždaug 7 mm storio.

6. Išspaudžiame apskritimus o tada viduje išspaudžiame centrą, turi gautis žiedas.

7. Išplakame kiaušinį, sutepame žiedus ir apibarstome riešutais.

8. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame sausainius.Orkaitę įkaitiname iki 180°C, kepame maždaug 20 min.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis