Tibeto dieta - atjaunina organizmą ir prailgina gyvenimą

Tibeto dieta padės jums ne tik sulieknėti, bet ir pagerinti savijautą visumoje. Specialistai dietologai tvirtina, kad Tibeto dieta gali atjauninti organizmą ir prailginti gyvenimą.

Skaitomiausi straipsniai:
- Tibeto dieta - atjaunina organizmą ir prailgina gyvenimą
- Savaitės ikona. Dizainerė D. Vapsvienė: yra vienas drabužis, kuris tinka visoms
- Andriaus Pauliukevičiaus patarimai, kaip ištirpdyti kilogramus
- Horoskopas savaitei: galimi netikėtumai, kurie išmuš iš pusiausvyros
- Salotos su brokoliais ir jogurtiniu padažu

Tibeto dieta pagal savo esmę yra pieniška-vegetariška. Joje pateiktus produktus reikia valgyti lėtai, nedidelėmis porcijomis.

Tibeto dietos ypatumas yra tas, kad joje nėra jokios mėsos ir teikiama pirmenybė pagrindinai augaliniam maistui. Savaitės bėgyje reikia jos laikytis, o po to įtraukti į racioną truputį mėsos. Vėliau dietą kartokite. Tibeto dieta rekomenduoja daug vaisių bei daržovių.

Pirmadienis

Pusryčiai: puodelis pieno, nedidelis džiūvėsėlis.
Pietūs: 150 g virtų pupų. 200 g pomidorų, paprikos, svogūnų ir petražolių salotų. 1 didelis žalias obuolys arba apelsinas.
Vakarienė: 250 g sutarkuotų baltagūžių kopūstų, užpiltų citrinos sultimis. 150 g bet kokių vaisių, 1 stiklinė mineralinio vandens.

Antradienis

Pusryčiai: 1 stiklinė mineralinio vandens. 1 didelis obuolys.
Pietūs: 200 g virtos žuvies, 200 vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų arba kitų vaisių) salotų. 1 apelsinas.
Vakarienė: 250 g aguročių, keptų augaliniame aliejuje, 3 pomidorai, 1 nedidelė riekelė duonos, 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Trečiadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 2 džiūvėsėliai.
Pietūs: 200 g virtų pupelių, 200 g pomidorų, svogūnų, šviežių agurkų ir česnako skiltelių salotų, užpiltų augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtų, stambiai tarkuotų burokų. 2 obuoliai, apelsinas, nedidelis gabalėlis duonos, 1 pomidoras. 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Ketvirtadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė mineralinio vandens, 1 nedidelė bandelė.
Pietūs: 250 g virtos žuvies, 200 g bet kokių daržovių salotų, 1 stiklinė natūralių obuolių sulčių.
Vakarienė: 200 g virtų ankštinių pupelių, 200 g nevirtų trintų morkų, užpiltų augaliniu aliejumi ir česnaku. 1 puodelis arbatos ir nedidelis džiūvėsėlis.

Penktadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, nedidelė bandelė.
Pietūs: 200 g. supjaustytų raudonųjų kopūstų, užpiltų citrinos sultimis. 1 stiklinė jogurto, 2 obuoliai.
Vakarienė: 200 g virtos žuvies, 200 g baklažanų, pakeptų augaliniame aliejuje su nedideliu morkų kiekiu. Nedidelis juodos duonos gabalėlis. 1 stiklinė mineralinio vandens.

Šeštadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė obuolių sulčių, apelsinas.
Pietūs: 200 g trintų morkų, užpiltų augaliniu aliejumi, 200 g pomidorų, paprikos ir svogūnų salotų. 1 stiklinė mineralinio vandens.
Vakarienė: 150 g sūrio, 2 džiūvėsėliai. 100 g braškių. 1 stiklinė vandens arba du indeliai jogurto.

Sekmadienis

Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 20 džiūvėsėliai.
Pietūs: 250 g virtos žuvies, 250 g baltagūžių kopūstų salotų, užpilų citrinos sultimis, 1 stiklinė mineralinio vandens.
Vakarienė: 200 g virtų pupelių, 100 g sūrio, 250 g bet kokių vaisių, 1 stiklinė mineralinio vandens arba obuolių sulčių.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai