Skaitomiausi straipsniai:
- Tibeto dieta - atjaunina organizmą ir prailgina gyvenimą
- Savaitės ikona. Dizainerė D. Vapsvienė: yra vienas drabužis, kuris tinka visoms
- Andriaus Pauliukevičiaus patarimai, kaip ištirpdyti kilogramus
- Horoskopas savaitei: galimi netikėtumai, kurie išmuš iš pusiausvyros
- Salotos su brokoliais ir jogurtiniu padažu
Tibeto dieta pagal savo esmę yra pieniška-vegetariška. Joje pateiktus produktus reikia valgyti lėtai, nedidelėmis porcijomis.
Tibeto dietos ypatumas yra tas, kad joje nėra jokios mėsos ir teikiama pirmenybė pagrindinai augaliniam maistui. Savaitės bėgyje reikia jos laikytis, o po to įtraukti į racioną truputį mėsos. Vėliau dietą kartokite. Tibeto dieta rekomenduoja daug vaisių bei daržovių.
Pirmadienis
Pusryčiai: puodelis pieno, nedidelis džiūvėsėlis.
Pietūs: 150 g virtų pupų. 200 g pomidorų, paprikos, svogūnų ir petražolių salotų. 1 didelis žalias obuolys arba apelsinas.
Vakarienė: 250 g sutarkuotų baltagūžių kopūstų, užpiltų citrinos sultimis. 150 g bet kokių vaisių, 1 stiklinė mineralinio vandens.
Antradienis
Pusryčiai: 1 stiklinė mineralinio vandens. 1 didelis obuolys.
Pietūs: 200 g virtos žuvies, 200 vaisių (obuolių, kriaušių, slyvų arba kitų vaisių) salotų. 1 apelsinas.
Vakarienė: 250 g aguročių, keptų augaliniame aliejuje, 3 pomidorai, 1 nedidelė riekelė duonos, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Trečiadienis
Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 2 džiūvėsėliai.
Pietūs: 200 g virtų pupelių, 200 g pomidorų, svogūnų, šviežių agurkų ir česnako skiltelių salotų, užpiltų augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtų, stambiai tarkuotų burokų. 2 obuoliai, apelsinas, nedidelis gabalėlis duonos, 1 pomidoras. 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Ketvirtadienis
Pusryčiai: 1 stiklinė mineralinio vandens, 1 nedidelė bandelė.
Pietūs: 250 g virtos žuvies, 200 g bet kokių daržovių salotų, 1 stiklinė natūralių obuolių sulčių.
Vakarienė: 200 g virtų ankštinių pupelių, 200 g nevirtų trintų morkų, užpiltų augaliniu aliejumi ir česnaku. 1 puodelis arbatos ir nedidelis džiūvėsėlis.
Penktadienis
Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, nedidelė bandelė.
Pietūs: 200 g. supjaustytų raudonųjų kopūstų, užpiltų citrinos sultimis. 1 stiklinė jogurto, 2 obuoliai.
Vakarienė: 200 g virtos žuvies, 200 g baklažanų, pakeptų augaliniame aliejuje su nedideliu morkų kiekiu. Nedidelis juodos duonos gabalėlis. 1 stiklinė mineralinio vandens.
Šeštadienis
Pusryčiai: 1 stiklinė obuolių sulčių, apelsinas.
Pietūs: 200 g trintų morkų, užpiltų augaliniu aliejumi, 200 g pomidorų, paprikos ir svogūnų salotų. 1 stiklinė mineralinio vandens.
Vakarienė: 150 g sūrio, 2 džiūvėsėliai. 100 g braškių. 1 stiklinė vandens arba du indeliai jogurto.
Sekmadienis
Pusryčiai: 1 stiklinė pieno, 20 džiūvėsėliai.
Pietūs: 250 g virtos žuvies, 250 g baltagūžių kopūstų salotų, užpilų citrinos sultimis, 1 stiklinė mineralinio vandens.
Vakarienė: 200 g virtų pupelių, 100 g sūrio, 250 g bet kokių vaisių, 1 stiklinė mineralinio vandens arba obuolių sulčių.