Esu graži, daug uždirbanti, stipri moteris, tačiau rasti partnerio man niekaip nesiseka...

Kodėl iš pažiūros tobulai moteriai sunku rasti gyvenimo partnerį...

„Sveiki, visad kritiškai žiūrėdavau i psichologus, manydama, kad jei žmogus pats nemoka išspręsti savo problemų, tai kažin, ar kas nors iš šalies gali jam padėti...

Priėjau tokią būseną, kai gyvenu per gerai - geras darbas, pakankamai pinigų, puiki išvaizda, geri bendravimo igūdžiai, tačiau... esu vieniša. Aplink daug vyrų, rodančių dėmesį, bet nei vienu nepasitikiu, nes jaučiu, jog jiems reikia TIK VIENO...

Gąsdinu vyrus savo tvirta asmenybe: nemoku nusileisti, dažnai būnu piktoka, tiesmukiška, ir tas moteriškas švelnumas dingsta... Ar tai normalu? Ar teisingai elgiuosi ieškodama sau lygiaverčio partnerio ir lengva ranka numodama į nuoširdžius ir su manim norinčius būti žmones? Ar teisingai darau ieškodama man visapusiškai patinkančio žmogaus, o ne tokio, kuriam patinku aš?“
Gražina

Konsultuoja psichologė Justina Zelionkaitė

Sveiki, pabandysiu pakomentuoti Jūsų situaciją ir atsakyti į Jums rūpimus klausimus.
Taigi, kaip suprantu, šiuo metu Jūs išgyvenate vienišumo jausmą, kuris trukdo džiaugtis kitais Jūsų gyvenimo pasiekimais. Vienišumo jausmas paprastai atsiranda dėl pačio asmens nenoro, baimės ar tiesiog nemokėjimo prisileisti prie savęs kitų žmonių.

Sakote, kad jaučiatės vieniša, ir natūraliai kyla klausimų: ar Jūs turite artimų draugų? Ar su jais esate pakankamai atvira? Ar artimai bendraujate su savo šeima? 

Panaikinti vienišumą padeda ne tik romantiniai partneriai, bet ir kiti artimi žmonės. Dažnai nutinka, kad žmogus, turėdamas partnerį ir daug draugų, vis tiek jaučiasi vienišas, ir taip yra dėl užmegzto silpno ryšio, uždarumo, nenuoširdumo bendraujant.

Taigi, jei norite nesijausti vieniša šiame pasaulyje, turite būti atvira pasauliui. „Atvira pasauliui“ - reiškia, kad turite kurti santykį su aplinka, priimti ją kartais netobulą ir neatitinkančią Jūsų įsitikinimų, kitaip tariant, būti tolerantiška aplinkai. Taip pat labai svarbu būti atvirai, nuoširdžiai su sau svarbiais asmenimis, nebijoti parodyti savo silpnumo.

Kalbant apie Jūsų santykius su vyrais, panašu, kad daugumą jų Jūs laikote silpnesniais už save, manote, kad dauguma jų nori tik vieno – sekso.  Išties, yra visokių vyrų, kaip ir visokių moterų, vieni yra  psichologiškai stipresni, kiti silpnesni, vieni nori tik sekso, kiti ir sekso, o kitiems to išvis nereikia... Dėl to kartais tampa sudėtinga susirasti sau tinkamą partnerį, su kuriuo pavyktų sukurti kokybišką sąjungą.

Tikiu, kad tarp vyrų, rodančių Jums dėmesį, pasitaiko tokių, kurie tikisi vienkartinio nuotykio su Jumis, tačiau panašu, kad tokiais laikote visus. Kaip manote, kodėl taip yra? Ar Jūs turėjote neigiamos patirties su vyrais? Gal Jūs augote aplinkoje, kurioje  vyras buvo laikomas tiesiog patinu, siekiančiu moters, kad galėtų su ja patenkinti savo seksualinius instinktus? Jei ne, tuomet iš kur tas „užsiciklinimas“? Vargu, ar tie vyrai tiesiai šviesiai išsako savo tikslus...

Jūs sakote, kad turite gerą darbą, pakankamai uždirbate, turite puikius bendravimo įgūdžius, puikią išvaizdą. Dauguma tokias moteris laiko, „išlaikytomis“, sėkmingomis, puikiomis... Tad kodėl manote, jog vyrams iš Jūsų reikia tik to vienintelio dalyko – sekso?  Gal jiems Jūs atrodote įdomi, protinga ir graži ir dėl to jie nori susipažinti? Vedu link to, kad galbūt Jūs nuvertinate savo kaip moters žavesį ir galią. Gal manote, kad daug pasiekusios, stiprios moterys vyrams neįdomios?

Kaip jau minėjau anksčiau, žmonių yra pačių įvairiausių su įvairiausiais norais. Be to, reikia nepamiršti, kad vyro dėmesio rodymas ne visada reiškia, jog jis iš moters tikisi kažko artimesnėje ar tolimesnėje ateityje. Gali būti, kad jis tiesiog nori pradžiuginti moterį savo komplimentu ar tiesiog paflirtuoti neturėdamas jokių kitų konkrečių intencijų.

Kaip bebūtų iš tikrųjų su Jūsų gyvenime pasirodančiais vyrais, panašu, kad Jūsų norai yra nesuderinti su Jūsų elgesiu. Piktumas, tiesmukiškumas, kategoriškumas nei vienoje gyvenimo srityje nėra laikomos naudingomis savybėmis.

Klausiate ar teisingai elgiatės ieškodama lygiaverčio partnerio? Taip, teisingai. Tačiau jei lygiavertiškumą suvokiate kaip panašumą į save, tai Jums tinkamas vyras šiuo metu būtų grubus, tiesmukas, šaltas, kategoriškas, turintis gerą darbą, gerai uždirbantis, simpatiškas žmogus. Kaip manote, ar toks vyras Jums patiktų? Tikriausiai pirmas įspūdis nebūtų teigiamas. Kažkas panašaus, tikėtina, vyksta ir su Jumis.

Pagalvokite, koks pirmas įspūdis apie Jus yra kitiems.  Vyras, sukaupęs drąsą, pakalbino Jus, o Jūs jam ką nors grubiai atšovėte. Toks Jūsų elgesys yra tarsi „skuduru per veidą“ ne tik tam vyrui, bet dar ir keliems aplinkui, kurie visa tai matė. Pamatęs tokią Jūsų reakciją kitas vyras, kuris gal Jums ir patiktų, paprasčiausiai išsigąs ir praeis pro jus, nors gal buvo besikaupiantis parodyti dėmesį.

Taigi grįžtu prie atvirumo pasauliui. Tokios Jūsų reakcijos pastato sienas, pro kurias kiti negali praeiti, dėl to jūs jaučiatės vieniša. O jei į viską žiūrėtumėte su humoru, tolerantiškiau - tos „sienos“ nugriūtų. Pagalvokite: net jei kažkoks vyras į Jus kreipiasi norėdamas „tik vieno“, ar dėl to jį reikia sutrypti? Ne. Kaip ir Jūs, taip ir jis savo elgesiui paaiškinti turi tam tikras priežastis, dėl to nei Jūs nei kitas žmogus neturi būti teisėjas ir „statytojas į vietą“. Be to, žmonės nėra statiški, ir net jei iš pradžių jis neturi rimtų intencijų į Jus, laikui bėgant viskas gali pasikeisti.

Todėl ieškokite partnerio, kol surasite sau patinkantį. O kad tas ieškojimo etapas nebūtų liūdnas ir vienišas, neapstatykite savęs sienomis - juokitės, flirtuokite su dėmesį Jums rodančiais vyrais. Net jei jie nori vieno, tik nuo Jūsų priklauso, ar jie tai gaus. Nebūkite kitų žmonių moralė, rūpinkitės tik savąja.

Pabaigai noriu pasakyti: tvirta asmenybė nėra tai, ką reikia visiems rodyti ir demonstruoti, paprastai kiti  žmonės intuityviai tai jaučia. Kartais to demonstravimas byloja priešingą realybę. Dėl to net būdama tolerantiškesnė, paprastesnė, švelnesnė, jūs netapsite silpnesnė ir ta, su kuria nesiskaitoma, tiesiog taip užmegsite tvirtesnį ryšį tarp savęs ir aplinkos.

Sėkmės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis