10 patarimų kaip su bet kuo užmegzti ir išlaikyti pokalbį

Visi bendraujame skirtingai – vieni yra ypač komunikabilūs, mėgstantys laikyti pokalbio vadžias savo rankose, kai tuo tarpu kiti veikiau lieka nuošalyje ir būna vedami pašnekovo. Kiekvienas žmogus yra skirtingas, todėl nevienodi bendravimo ypatumai, manieros yra suprantami.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kaip atsikratyti celiulito liaudiškomis priemonėmis
- Kokius sijonus segėsime šįmet
- Siekiant atimti vaikus iš šeimos - ir absurdiški kaltinimai
- Grikių – kefyro dieta ir minus 14 kilogramų per 2 savaites

Šiandienos pateiksime keletą patarimų, kurie padės kalbėti, su bet kuo apie bet ką – tai, kas atrodo taip sunku bei painu, po šio straipsnio atrodys paprasta.

1.Klausykitės.

Šis patarimas labiau skirtas tiems žmonėms, kurie mėgsta ,,laikyti pokalbį savo rankose“. Taip, komunikabilumas bei drąsa bendraujant yra teigiami bruožai, tačiau jei per daug įsijausite į pokalbio vedlio vaidmenį, tai gali atnešti neigiamų rezultatų, kadangi jūsų pašnekovas paprasčiausiai neturės galimybės įsiterpti į pokalbį. Būtent dėl šios priežasties, ne tik kalbėkite patys, tačiau nepamirškite ir išklausyti savo pašnekovo.

2.Reaguokite į pašnekovo žodžius.

Klausydamiesi savo pašnekovo nestovėkite kaip įbestas, nes tai gali paversti pokalbį kiek nejaukiu. Į kiekvieną pašnekovo žodį reaguokite vienokiais ar kitokiais rankų gestais ar veido mimikomis – tai pagyvins pokalbį, pavers jį šiltesniu.

3.Skaitykite pašnekovo kūno kalbą.

Bendraudami neįsijauskite vien į žodinę kalbą, stebėkite ir savo pašnekovo judesius, gestus. Tai gali leisti jums suprasti, ar tema, kuria kalbate, yra tinkama, bei pastebėti, kada jūsų pašnekovui taps nuobodu ar nemalonu kalbėti vienokia ar kitokia tema. Tokiu būdu, išvengsite vienokių ar kitokių nesusipratimų.

4.Nespręsite apie žmogų per anksti.

Jei remsitės pirmais 3 žingsniais, tai padės jums greičiau pažinti savo pašnekovą. Vis dėlto, iš anksto būti užtikrintam vienokiais ar kitokiais pastebėtais dalykais tikrai negalite – tai ką pastebėjote naudokite kaip nuorodas, o ne kaip galutinius rezultatus.

5.Tapkite detektyvu.

Jei norite, kad jūsų bendravimas su vienu ar kitu žmogumi būtų maksimaliai sklandus, tapkite detektyvu bei iš anksto pasidomėkite to žmogaus veikla, pomėgiais, draugais. Tai leis jums pasirinkti tinkamas temas pokalbiui, kas pavers jį sklandžiu.

6.Nenorėkite visada būti teisus.

Žmonės, bendraudami bei susidurdami su skirtingomis, jiems nepritariančiomis nuomonėmis, neretai susipyksta. To daryti tikrai nereikėtų – paprasčiausiai supraskite, jog visi žmonės yra skirtingi, todėl tikėtis, kad visi jums pritars, yra paprasčiausiai visiškai nelogiška bei neprotinga.

7.Bendraudami tobulėkite.

Bendraudami su skirtingais žmonėmis, stenkitės nuolatos tobulėti – gilinkitės į bendravimo ypatumus su skirtingų religijų, skirtingų tautybių žmonėmis bei turinčiais skirtingus požiūrius į vienokius ar kitokius dalykus. Tai ateityje pravers, bendraujant su tokiais žmonėmis.

8.Domėkitės dabartiniais įvykiais.

Neatitrūkite nuo kasdienybės bei domėkitės pasaulio naujienomis – tai gali tapti puikia pokalbio tema, galinčia jums padėti išsisukti nuo bet kokios nejaukios tylos, kas yra išties labai pravartu.

9.Supraskite, kada geriau nekalbėti.

Kai kurie žmonės, kurie nėra labai kalbūs, nemėgsta kalbėti kai kuriose vietose – važiuodami viešuoju transportu, ar būdami vietoje, kurioje yra daug žmonių. Tad stenkitės perprasti savo pašnekovą bei nestatyti jo į nepatogią padėtį.

10.Nebūkite per daug atviras.

Susitikę žmogų pirmą ar antrą kartą, nelaikykite jo tikru draugu bei neatviraukite apie asmeninius dalykus. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog žmogus yra patikimas bei draugiškas, tačiau patikėkite – būnant per daug atviram, ateityje tai gali ganėtinai stipriai atsisukti prieš jumis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis