Kaip išryškinti mėlynas akis

Šešėliai gali paversti jūsų žvilgsnį kerinčiu. Tačiau išsirinkti ir priderinti jų atspalvius prie žvilgsnio nėra visai paprasta – tai lyg nedidelis meno projektas. Šį kartą sužinokite, kokios spalvos tinka mėlynakėms.

Kopenhagos universiteto ląstelių ir molekulinės medicinos departamentui atstovaujantis mokslininkas Hansas Eibergas teigia, kad pradžioje visi žmonės buvo rudaakiai. Naujausi tyrimai nustatė, kad mėlynos akys yra genetinė mutacija, įvykusi maždaug prieš 6-10 tūkst. metų. Prieš tai mėlynų akių tiesiog nebuvo. Tačiau šiandien galime džiaugtis žydromis it dangus ar gilaus mėlio it naktis akimis. Kokiomis spalvomis jas ryškinti?

Taip pat skaitykite:
Kada kirpti plaukus, kad jie taptų gražesni
E. Skrolytė: stengiuosi nesielgti su savimi kaip su šiukšliadėže
6 šukuosenos banguotiems plaukams

Mėlyni atspalviai priskiriami šaltų tonų paletei, tad išryškinti akis padės kontrastingos šiltos spalvos. Jos privers žvilgsnį liepsnote liepsnoti. Jei jūsų akys šviesios, venkite per didelio šešėlių kiekio, paryškinkite vokus tik šiek tiek. Tai atskleis natūralų akių atspalvį, o per intensyvūs šešėliai jas užgoš.

Tinkamiausios spalvos:
* auksas
* bronza
* varis
* šampano atspalvis
* persikai
* garstyčios

Nebijokite eksperimentų. Tamsiai mėlynoms akims tiks baklažanų atspalvio šešėliai. Šviesesnio mėlio akis galite ryškinti rudais atspalviais, taip pat blizgiais pilkšvai melsvais tonais.

Aktorė Cameron Diaz mėlynas akis pabrėžė melvo sidabro šešėliais
Aktorė Cameron Diaz mėlynas akis pabrėžė melvo sidabro šešėliais
Mavrixonline/Scanpix

Dieninis makiažas
Dieniniam makiažui sukurti naudokite šviesią paletę. Derinkite šampano ir švelnius rausvus atspalvius, rudas spalvas pagyvinkite auksiniais potėpiais. Svarbiausia subtiliai suteikti žvilgsniui gyvybingumo, nepersistengti. Dar viena gudrybė užtruksianti vos minutę – šviesus kūno atspavio pieštukas. Juo pabrėžta blakstienų augimo linija mėlynam žvilgsniui suteiks nepakartojamo išraiškingumo.

Dieniniam makiažui sukurti naudokite naudokite subtilias spalvas
Dieniniam makiažui sukurti naudokite naudokite subtilias spalvas
Shutterstock nuotr.

Išskirtinis makiažas
Jei siekiate netikėto įvaizdžio, išbandykite oranžinę spalvą. Tai vasariškas akcentas, neabejotinai pabrėšiantis mėlynas akis. Prie oranžinių šešėlių derinkite pastelinius atspalvius – persikinius ar rožinio kvarco pustonius.

Manekenė Barbara Palvin
Manekenė Barbara Palvin
Scanpix

Mėlynakės atrodys ypatingai blakstienų liniją pabrėžusios turkio spalvos pieštuku ar skystu kontūru.Tai viena karščiausių vasaros tendencijų. Kad efektas būtų dar didesnis, blakstienas nudažykite sodriai mėlynu tušu. Žinoma, toks makiažas ne kasdienis, tačiau, kai norite išsiskirti iš minios, sodiros blakstienos ir netikėti spalviniai sprendimai garantuos įspūdingą rezultatą.

Išskirtiniam makiažui - ryškių atspavių paletė
Išskirtiniam makiažui - ryškių atspavių paletė
tumblr.com

Artėjančio sezono tendencijos
Rudenį vyraus violetiniai atspalviai: levandų, alyvų, irisų, baklažanų ir panašūs. Pasak vizažistų, violetinės spalvos puikiai tinka mėlynoms akims, bet ne kiekvienai asmenybei. Violetinė spalva suteikia šaltumo, žvilgsnis atrodo valdingas, tokie atspalviai rekomenduojami drąsioms ir savimi pasitikinčioms moterims. Saugesnis variantas – slyvų spalva, ji rudeniop taip pat bus favoritė. Tai tarytum violetinės ir rudos mišinys, tiksiantis daugumai. Slyvų atspalviais modelių akis ryškino mados namai "Max Mara", "Gucci", "Giles", "Oscar de la Renta" ir kiti.

"Gucci" modelis
AP/Scanpix

Dar viena būsimo sezono tendencija – ugninės spalvos, nuo jau minėtos oranžinės, iki bronzinės ar varinės. Tereikia vieno akcento, kad mėlynas žvilgsnis suliepsnotų – vietoj juodo ar rudo akių pieštuko naudokite vario atspalvį. Paslaptingai atrodysite mėlynas akis apgobusios bronzinių ir rusvų atspalvių dūminiu makiažu.

Bronzinis dūminio efekto makiažas atrodo itin viliokiškai
Bronzinis dūminio efekto makiažas atrodo itin viliokiškai
AFP/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis