Kanelės - neabejotinai vienas skaniausių desertų

Šio gardumyno neatsisakys devyni iš dešimties. Tik dažniausiai įsivaizduojama, kad kanelių gaminimo procesas – itin sudėtingas. Tačiau taip nėra – išbandykite patys!

Ingredientai:


Sviestas – 30 g.

Miltai – 100 g

Cukraus pudra – 130 g

Druska – žiupsnelis

Kiaušiniai – 4 (1 visas ir 3 tryniai)

Pienas – 450 ml

Romas – 1 v. š.

Vanilinis cukrus – 2 a. š.

Cinamonas – 1/2 a. š.

Kvapieji pipirai – 1/5 a. š.

Kardamonas – 1/4 a. š.

Medus – 1 v. š.


Gaminame


  1. Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.
  2. Dedame vieną kiaušinį ir 3 trynius, išsukame.
  3. Karšto vandens vonelėje pieną kaitiname iki užvirimo ir pilame į jau paruoštą masę, atsargiai išplakame.
  4. Pridedame šaukštą romo ir prieskonius. Viską gerai išmaišome, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!
  5. Gautą masę uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą maždaug parai. Prieš kepant kelias valandas palaikome kambario temperatūroje.
  6. Orkaitė įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi.
  7. Masę išpilstome į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.
  8. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.


http://www.varvaseile.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis