Užsisėdėjote prie kompiuterio? Šie 4 pratimai išvaduos nuo skausmo

Pratimai nereikalauja nei specialios įrangos, nei ypatingų pastangų, o nauda – akivaizdi.

Pasak Švedijos Karolinskos instituto profesorės Mai-Lis Hellenius, sėdimas darbas sveikatai kenkia taip pat, kaip rūkymas. Įdomiausia tai, kad valandėlė, praleista sporto salėje prieš darbą ar po jo, šių nuostolių nekompensuoja. (Beje, tiesiai iš biuro puldami į sporto klubą, galime patirti daugiau žalos nei naudos, nes nejudrus, neapšilęs kūnas dažniau traumuojamas.)


Didžiausia sėdimo darbo problema ne ta, kad organizmui trūksta fizinio krūvio, o ta, kad ilgą laiką išlaikome tą pačią statišką pozą. Dėl to vieni raumenys aptingsta, silpnėja ir trumpėja, kiti – pernelyg pailgėja.


Sėdint pilvo ertmėje esantys organai nuolat spaudžiami, sutrinka jų kraujotaka. Spaudžiama ir diafragma, tad kvėpavimas tampa paviršinis, kūnas negauna pakankamai deguonies. Dėl nuolatinio palinkimo į priekį ima skaudėti net tik sprando, juosmens ir kaklo raumenis, bet ir galvą.


Be darbo palikti sąnariai sausėja (dėl savo konstrukcijos jie sutepami tik judesio metu), tampa mažiau paslankūs ir skausmingesni.


Problemas galima vardinti iki begalybės, o išvengti jų ne taip jau sudėtinga – tereikia retkarčiais pakilti nuo biuro kėdės ir pasimankštinti. Pasak sveiko sporto klubo „Alfa Steps“ trenerių, pajudėti, pakeisti pozą būtina bent kas 20 minučių.


Šio sporto klubo kineziterapeutai sutiko pasidalinti keliais pratimais, kuriuos galima atlikti tiesiog biure ir taip sumažinti sėdimo darbo daromą žalą.



Pratimai
Pratimai
Alfa steps nuotr.



Pratimas
Pratimas
Alfa steps nuotr.



Pratimai
Pratimai
Alfa steps nuotr.



Pratimai
Pratimai
Alfa steps nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis